Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve više nezaposlenih

Knežević Josipoviću: U vama vidimo sugovornika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoizabrani predsjednik Hrvatske Ivo Josipović u privremenom uredu na Iblerovu trgu razgovarao je s izaslanstvom Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Predsjednica SSSH-a Ana Knežević, koja je trenutno koordinatorica sindikalnih središnjica, upoznala je predsjednika Josipovića sa sindikalnom scenom Hrvatske i aktualnim zbivanjima, kaže se u priopćenju SSSH. Naglasila je da SSSH podržava opredjeljenja iz Josipovićeva izbornog programa o zalaganju za socijalnu sigurnost i pravdu, radnička i socijalna prava, kao i provedbu neophodnih reformi, posebice u gospodarstvu. 'U vama vidimo sugovornika i sindikalnog suradnika', kazala je Ana Knežević podsjetivši da je Josipović ujedno i član Hrvatskog akademskog sindikata, udruženog u SSSH.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Radnik s najnižom plaćom dnevno prima 58, a Ivica Mudrinić 4996 kuna" Slika nije dostupna SSSH traži osnivanje Ministarstva rada i socijalne skrbi

Potpredsjednik SSSH-a za sektor gospodarstva Ivan Tomac upoznao je Josipovića sa stanjem u hrvatskom gospodarstvu koje karakteriziraju povećanje broja nezaposlenih, svakodnevno otpuštanje radnika i neredovita isplata plaća. Čak 93,7 posto zaposlenih u gospodarskom sektoru ima plaće manje od državnog prosjeka. Josipović je naglasio kako bi za početak trebalo zajednički krenuti u izradu modela osiguranja prava ugroženih radnika i formiranje radnih sudova, stoji u priopćenju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene