Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednici Srbije i Hrvatske, Boris Tadić i Ivo Josipović, sudjelovat će u subotu na Forumu u Bruxellesu posvećenom odnosima Evrope i SAD-a u rješavanju glavnih svjetskih pitanja, što će biti njihov prvi susret otkako je hrvatski predsjednik stupio na dužnost.


Kako kažu izvori u organizaciji Foruma, i Tadić i Josipović potvrdili su sudjelovanje na seminaru Balkan 2010. koja je planirana za subotu poslijepodne, piše Mondo. Jedna od glavnih tema seminara Balkan 2010, koja će biti zatvorena za javnost, biće situacija u BiH.

Vezani članci Predstava Susret Nakon kraće stanke: Napeta psihološka drama "Susret" ponovno igra u Teatru EXIT Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL) Pantovčak o Dačiću: ''Pozdrav na hodniku okarakterizirati kao bilateralni sastanak je nepristojno''

Raspravljat će se i o procesu europske integracije i odnosima sa NATO-om svih zemalja zapadnog Balkana, a kao jednu od tema za raspravu organizatori su naveli i mogući utjecaj ocjene Međunarodnog suda pravde o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova na stabilnost regije.