Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenut projekt

U Sisku potpisan ugovor o gradnji Islamskoga kulturnog centra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako inicijativa za gradnju Islamskoga kulturnog centra u Sisku traje već desetak godina, potpisivanjem ugovora između dužnosnika grada Siska i Medžlisa Islamske zajednice u Hrvatskoj u četvrtak je učinjen prvi konkretan pomak u ostvarenju tog projekta.

Ugovorom, koji su potpisali gradonačelnica Kristina Ikić-Baniček i predsjednik Medžlisa Edin Safić, precizirano je kako se grad Sisak odriče naplate komunalnog doprinosa za izgradnju novog cenra, a investitor se obvezuje urediti infrastrukturu i okoliš. Inače, projekt Islamskoga kulturnog centra, u sklopu kojeg će biti i džamija, već je gotov, pa obje strane žele da radovi počnu što prije.

Pročitajte i ovo Kandidati za gradonačelnika Siska Kampanja u punom jeku Dovoljno problema i bez potresa: Svi kandidati imaju svoja rješenja za Sisak, no gradonačelnica pred kamere želi samo ako se ne snimaju protukandidati Zoran Milanović i Kristina Ikić Baniček - 1 Svi su u kampanji Gradonačelnica Siska zaboravila da ju snimaju pa Milanoviću iznijela super plan: "Bilo bi zgodno da konstatiramo da se ništa nije desilo..."

"Zahvaljujem gradu Sisku na brizi za projekt jer je u posljednjih godinu dana učinjeno više nego svih ranijih godina. Potvrđena je otvorenost i spremnost grada da zajednica muslimana ostvari svoje vjerske, kulturne i društvene potrebe. Napominjem da je u Domovinskom ratu Hrvatsku branilo oko 25.000 muslimana, od kojih je 1180 poginulo, pa je izgradnja ovog centra naša obaveza i prema njima. Naša je želja da se na godinu, kada obilježavamo 100 godina od priznanja islama kao službene religije u Hrvatskoj, središnja svečanost održi u Sisku", rekao je muftija Islamske zajednice u Hrvatskoj Azis ef. Hasanović.

Predstavljajući projekt, sisačka gradonačelnica Kristina Ikić-Baniček napomenula je kako je riječ o polivalentnom objektu koji će uljepšati i sadržajno znatno obogatiti Caprag, dio grada u kojemu živi najviše muslimana. Dosad su pripadnici islamske vjerske zajednice, kojih je u Sisku oko 2500, a u Sisačko-moslavačkoj županiji oko 4000, svoje vjerske potrebe zadovoljavali u neprimjerenome privatnom objektu.

Visoki predstavnici Islamske zajednice u Sisku bili su na svečanom otvorenju pučke kuhinje Dobrotvornog društva "Merhamet - Crveni polumjesec" u Capragu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene