Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svečana obljetnica

U Saboru obilježavanje 100 godina islama u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Saboru se danas održava svečanost povodom 100 godina islama u Hrvatskoj.

U Saboru se danas održava svečanost obilježavanja 100. obljetnice pravnog i institucionaliziranog islama u Hrvatskoj. Svečanosti će prisustvovati najviši državni dužnosnici te predstavnici Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Na svečanosti će govoriti predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Sabora Željko Reiner i premijer Tihomir Orešković te predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj muftija dr. Aziz efendija Hasanović.

Uz premijera Oreškovića na svečanom obilježavanju sudjelovat će i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, potpredsjednik Božo Petrov te ministri Miro Kovač i Zlatko Hasanbegović.

Bit će dodijeljene i povelje utemeljitelja Islamske zajednice za izniman doprinos utemeljenju, razvoju i jačanju te kontinuiranom naporu na promicanju misije i vizije Islamske zajednice u Hrvatskoj, priznanja za posebni doprinos razvoju Islamske zajednice u Hrvatskoj i druga priznanja.

Pročitajte i ovo Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana" Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene