Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Saboru se danas održava svečanost povodom 100 godina islama u Hrvatskoj.


U Saboru se danas održava svečanost obilježavanja 100. obljetnice pravnog i institucionaliziranog islama u Hrvatskoj. Svečanosti će prisustvovati najviši državni dužnosnici te predstavnici Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Na svečanosti će govoriti predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Sabora Željko Reiner i premijer Tihomir Orešković te predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj muftija dr. Aziz efendija Hasanović.

Uz premijera Oreškovića na svečanom obilježavanju sudjelovat će i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, potpredsjednik Božo Petrov te ministri Miro Kovač i Zlatko Hasanbegović.

Bit će dodijeljene i povelje utemeljitelja Islamske zajednice za izniman doprinos utemeljenju, razvoju i jačanju te kontinuiranom naporu na promicanju misije i vizije Islamske zajednice u Hrvatskoj, priznanja za posebni doprinos razvoju Islamske zajednice u Hrvatskoj i druga priznanja.

Vezani članci Mislav Bago - 2 Komentar Mislava Bage: "Plenković je digao ruke, čeka 2024. godinu pa da odluči hoće li u Bruxelles ili po još jedan mandat" Hrvatski Sabor Vraćaju se u klupe: Iduću srijedu počinje jesensko zasjedanje Sabora