Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Saboru se danas održava svečanost povodom 100 godina islama u Hrvatskoj.


U Saboru se danas održava svečanost obilježavanja 100. obljetnice pravnog i institucionaliziranog islama u Hrvatskoj. Svečanosti će prisustvovati najviši državni dužnosnici te predstavnici Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Na svečanosti će govoriti predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Sabora Željko Reiner i premijer Tihomir Orešković te predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj muftija dr. Aziz efendija Hasanović.

Uz premijera Oreškovića na svečanom obilježavanju sudjelovat će i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, potpredsjednik Božo Petrov te ministri Miro Kovač i Zlatko Hasanbegović.

Bit će dodijeljene i povelje utemeljitelja Islamske zajednice za izniman doprinos utemeljenju, razvoju i jačanju te kontinuiranom naporu na promicanju misije i vizije Islamske zajednice u Hrvatskoj, priznanja za posebni doprinos razvoju Islamske zajednice u Hrvatskoj i druga priznanja.

Vezani članci Sjećanje na žrtve Srebrenice - 2 U Saboru komemorativni skup u spomen na Srebrenicu: ''Pitanje je uvijek što će biti poslije nas, hoće li djeca uživati u blagodatima ili će i dalje uživati u mržnji'' Uhićen Kazimir Bačić - 4 U Saboru se pokreće inicijativa za smjenu Bačića: ''Jasno je da bi minimum civiliziranosti bio da sam podnese ostavku''