Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za prijevoz rasutih tereta

U pulskom Uljaniku u more porinut brod dug 190 metara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Uljaniku u Puli je u more porinut brod za prijevoz rasutih tereta. Dug je 190 metara, a širok 32 metra te nosivosti 52 tisuće tona.

U pulskom brodogradilištu Uljanik danas je u more porinut brod za prijevoz rasutih tereta 'Punta', treći iz serije od četiri istovjetna broda, koje Uljanik gradi za naručitelja iz Liberije, odnosno tvrtku United Shipping Services 15.

Brod za prijevoz rasutih tereta 'Punta' dug je 190 metara, a širok 32 metra te nosivosti 52 tisuće tona. Do sada su po tom modelu izgrađeni istovjetni brodovi 'Veruda' i 'Stoja'.

Ovaj program gradnje brodova za prijevoz rasutih tereta s imenima pulskih prigradskih naselja je formula po kojoj si je pulsko brodogradilište Uljanik osiguralo posao u vrijeme kada su završavali program gradnje brodova za Grimaldi, a nove ugovore nisu još uspjeli sklopiti, doznaje se u brodogradilištu. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Brodogradilište 3. maj Nova faza 3. maj prihvatio plan mjera kriznog upravljanja: Vlada je postavila uvjet Suđenje za aferu Uljanik - 4 119 milijuna eura Počelo suđenje u slučaju Uljanik: Optuženi se izjasnili o krivnji, ne pristaju na naknadu štete

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene