Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukupno 4,6 milijardi kuna

U prvoj trećini 2013. prihodi u turizmu veći za više od 10 posto nego lani u isto vrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prva četiri mjeseca ove godine prihodi u djelatnostima u turizmu veći su za više od deset posto u odnosu na isto razdoblje 2012. godine, a ukupni prihodi iznosili su 4,6 milijarda kuna.

Ukupni financijski prihodi u djelatnostima pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane te u djelatnosti putničkih agencija i organizatora putovanja u prva četiri mjeseca 2013. godine iznosili su četiri milijarde i 600 milijuna kuna što predstavlja rast od 10,23 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, izvijestilo je danas Ministarstvo turizma.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nepristojni turisti Počela je sezona povraćanja i uriniranja po Splitu: "Znaju gdje mogu piti dok se ne osvijeste" Stare jezgre - 2 Po uzoru na Veneciju Hoće li i biser Jadrana naplaćivati ulaz? Turisti: "Platili bismo i 10 eura"; Domaći: "Ni slučajno, ne želimo biti samo za elitu"

>> Plitvička jezera uz bok velikim turističkim mjestima na obali

Kako se navodi, riječ je o financijskim podacima koje je nedavno objavila Porezna uprava Ministarstva financija.

Gledajući po kategorijama, pravne i fizičke osobe ukupno su, primjerice, u djelatnosti pružanja smještaja u hotelima i sličnim objektima u prva četiri ovogodišnja mjeseca ostvarile prihod od 1,47 milijarda kuna ili 2,4 posto više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

U isto su vrijeme kampovi ostvarili prihod od 37,96 milijuna kuna, odnosno 5,4 posto veće prihode nego lani u isto vrijeme, a turoperatori 72 milijuna kuna ili 19,2 posto više prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene