Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuju rekorde

Plitvička jezera uz bok velikim turističkim mjestima na obali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim odredišta na Jadranu, turističke uspjehe ovih dana nižu i hrvatski nacionalni parkovi. Najveći broj posjetitelja bilježe Plitvička jezera.

Rekordnim rezultatima nadaju se ovdje Plitvicama koje ovih dana dnevno posjeti 6 tisuća gostiju. Prava navala tek slijedi. U špici ih se očekuje više od 12 tisuća po danu, što bi moglo oboriti lanjske rekorde. I u predvečerje gostiju još uvijek ima. Prekrasan je pogled s vidikovca odakle se vidi simbol Plitvičkih jezera. Milijunti posjetitelj ovdje se očekuje ranije nego ikad, već krajem kolovoza.

Pročitajte i ovo Rijeka Ušao u top 10 Jedan grad doživio nikad bolji početak turističke sezone: Turbulentna prošlost, lijepa priroda i more odlična su kombinacija Ljetovanje - 3 Ljeto je sve bliže Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona"

>> Ne znate kako provesti Praznik rada? Evo nekih prijedloga!

Plitvička jezera poznata su i u Japanu pa su ih tako posjetili i japanski princ i princeza koji su s osmjehom na licu upoznali vodeni raj i iznenadili goste u parku.

Među gostima se nastavlja lijep trend koji se pojavio prije nekoliko godina. Uz standardne goste iz Europe, nagli porast ostvaruju baš oni iz udaljenijih zemalja poput Izraela, Kine i Japana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene