Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lov na pijane

POTRAGA U KBC OSIJEK 'Dobili smo prijave i da neki naši liječnici operiraju pod utjecajem alkohola'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava osječke bolnice odlučila je nakon nedavnog i incidenta nasumično alkotetsirati svoje djelatnike.

Nakon što se alkoholizirani djelatnik Kliničkog bolničkog centra Osijek u srijedu motornim kolicima zabio u pokretna vrata Klinike za kirurgiju, Uprava bolnice odlučila je nasumično alkotestirati djelatnike.

Pročitajte i ovo Hrvati napadnuti u predgrađu Dublina, ilustracija Policija traži svjedoke Dvojica Hrvata brutalno napadnuti u predgrađu Dublina: Jednom od njih liječnici se bore za život Jasna Vučak negoduju Liječnici o testiranju u ambulantama: "U situaciji u kojoj se traži da korona bude prva stvar kojom ćemo se baviti, ako ne i jedina - što će biti s pacijentima?"

Zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek Vlatko Kopić potvrdio je ovu informaciju za Glas Slavonije i dodao kako se ne radi o jedinom slučaju alkoholizma unutar bolničkog kruga.

'Dobili smo prijave i kako pojedini naši liječnici operiraju pod utjecajem alkohola, kao i da neki djelatnici iz drugih struka rade u alkoholiziranom stanju. Samo je bila puka sreća što alkoholizirani djelatnik koji se zabio u vrata nije nekoga isjekao kad su vrata pukla. Uspio je ozlijediti samo sebe. Nakon toga poduzeli smo značajne korake i nasumično sljedeći dan dregerom alkotestirali 40 djelatnika. Dvoje je od njih bilo pozitivno', rekao je doktor Kopić.

Praksa nasumičnog alkotestiranja provodit će se barem jednom tjedno.

Protiv djelatnika koji su bili alkoholizirani na prvom testiranju bit će pokrenut postupak, a odmah su zamoljeni da napuste bolnicu.

U slučaju da u budućnosti netko odbije testiranje smatrat će se da je test pozitivan.

Kopić objašnjava kako će se osim u uredovno radno vrijeme testitanje provoditi i u dežurstvu, a dreger neće zaobići ni ženski dio osoblja KBC-a, piše Glas Slavonije. Za one koji zbog alkoholiziranog stanja teže povrede radno pravo, može slijediti i otkaz, a svi mogu doći na red kada je u pitanju testiranje koje će se provoditi bez prethodne najave.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene