Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Dan ima 24 sata, dijagnostičke pretrage ne moraju se raditi u jednoj smjeni, već i u drugim smjenama', istaknuo je ministar Varga.


Ministar zdravlja Siniša Varga izjavio je danas da će pacijenti koji zbog kvara uređaja ne mogu obaviti magnetsku rezonancu (MR) u bolnicama Dubrava, Vukovar i Zadar, biti preusmjereni u druge bolnice.

Vezani članci Slika nije dostupna Inspektori iznenadili bolnice, u jednoj na radu zatekli 7 od 20 zaposlenih neurologa Slika nije dostupna U najvećim hrvatskim bolnicama od 1. do 8. rujna Dani otvorenih vrata

Dok traju popravci tih aparata pacijenti se preusmjeravaju u ustanove gdje se magnetska rezonanca može obaviti, rekao je Varga u izjavi nakon sjednice Vlade. 'Dan ima 24 sata, dijagnostičke pretrage ne moraju se raditi u jednoj smjeni, već i u drugim smjenama', dodao je.

Varga napominje da je aparat za MR težak 4 tone i da se ne može na brzinu popraviti niti posuditi.

VIDEO Evo kako se smanjuju liste čekanja u bolnicama

Varga ne zna trenutni broj pacijenata koji čekaju na MR, ali kaže da je on značajan. Izvijestio je da je u tijeku nekoliko natječaja kojima bi problem trebao biti riješen. Tvrdi da će se ove godine značajan broj aparata nabaviti te da su značajna i ulaganja u obnovu starijih. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook