Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okupilo se 20-ak delegacija

U Kumrovcu obilježena 32. godišnjica Titove smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na skupu se okupilo 20-ak delegacija, oko 150 Titovih pristaša i partizana iz Hrvatske, ali i susjedne Slovenije koji su položili vijence i cvijeće uz Titov spomenik.

Uz zvuk vatrogasnih sirena, danas u 15.05 sati pokraj Titove rodne u Kumrovcu obilježena je 32. godišnjica Titove smrti. Na skupu se okupilo 20-ak delegacija, oko 150 Titovih pristaša i partizana iz Hrvatske, ali i susjedne Slovenije koji su položili vijence i cvijeće uz Titov spomenik.

Pročitajte i ovo Josip Broz Tito - 2 Povratak u prošlost Tko je pobijedio u koroni, Tito ili Tuđman? "Lijepo je, ali nema više posjetitelja kao nekada" Predsjednik Zoran Milanović STAVILI TITA UZ ČETNIKA Zoran Milanović o skandalu u Srbiji: ''Draža Mihailović je bio jedna obična budala''

Vijenac je u ime Krapinsko-zagorske županije položila i zagorska županica Sanja Borovčak i predsjednik zagorske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Stjepan Pavliša, delegacija SABA Hrvatske na čelu s Ratkom Maričićem, delegacija Društava Josip Broz Tito, Kumrovca, političkih stranaka, Titovi suborci. S kapom i petokrakom na čelu Titu se poklonio i stopostotni invalid Domovinskog rata, Zabočanin Ivan Kukolja.

"Od prvog dana bio sam pripadnik Prve gardijske brigade – Tigrova, ranjen sam 1991, a u Kumrovcu sam svake godine od 1993. godine i to zato što mislim da smo se Tito i ja borili za istu stvar – protiv onih koji su došli na našu grudu i htjeli nas pokoriti – fašista i četnika te ustaša koji su rasprodavali Hrvatsku. Dok je Tito bio živ, ljepše se živjelo i ma što netko mislio, bilo je više demokracije nego sada. Zato sam i danas ovdje", rekao je Kukolja. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene