Obavijesti Pretražite Navigacija
Kontrola KBC- a

U KBC-u Split počela unutarnja kontrola zbog smrti Kanađanina

Aktualno Galerija John Tims, preminuli muškarac iz Kanade John Tims, preminuli muškarac iz Kanade Foto: DNEVNIK.hr Gaye Tims, supruga preminulog muškarca - 2 Gaye Tims, supruga preminulog muškarca - 2 Foto: DNEVNIK.hr Gaye Tims, supruga preminulog muškarca - 1 Gaye Tims, supruga preminulog muškarca - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 KBC Split, ilustracija - 3 Galerija 1/4 >>
U splitskome Kliničkome bolničkom centru (KBC) u petak ujutro je počela unutarnja kontrola zbog smrti kanadskog državljanina koji je u četvrtak ujutro umro na Jedinici intenzivnog liječenja. Riječ je o kontroli KBC- a, a ne Ministarstva zdravstva.

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva jutros je zaprimila obavijest o preminulom pacijentu iz Kanade na Jedinici intenzivnog liječenja u KBC-u Split. Slijedom iznijetih informacija, Ministarstvo zdravstva zatražilo je žurno očitovanje KBC-a Split na temelju kojega će zdravstvena inspekcija poduzeti daljnje korake.

Kanađanin (69) je umro nakon što se u dva navrata liječio u toj bolnici.

Prvi put tri dana krajem travnja i u drugom navratu deset dana. Liječnicima se obratio zbog problema s kašljem, pa je bio zadržan na Klinici za plućne bolesti, a stanje mu se naglo pogoršalo u srijedu nakon čega je prebačen u Jedinicu intenzivnog liječenja.

KBC je ustvrdio da je pacijentu tijekom hospitali​z​acije pružena odgovarajuća skrb i lije​čenje te je učinjena slikovna i laboratorijska obrada.

"Pacijentu se jučer stanje naglo pogoršalo. Provedeni su svi postupci intenzivnog liječenja, ali je pacijent nažalost preminuo. ​Povjerenstvo za unut​a​rnji nadzor istražit će sve okolnosti liječenja pacijenta. Za sve osobe preminule u bolnici postoji obveza provođenja obdukcije​"​​, rekli su sinoć u KBC Split, koji je najavio da danas počinje unutarnja kontrola.​

Podsjećamo Dnevniku Nove TV javila se njegova supruga želeći ispričati svoju priču o hrvatskom zdravstvu, a bolnicu smatra odgovornom za smrt supruga. Iz bolnice odgovaraju da je sve je bilo po zakonu, a iako ona ne želi, obdukciju će obaviti bez njezina dopuštenja.

Pročitajte i ovo Gaye Tims, supruga preminulog muškarca - 2 "Znala sam da ništa nije dobro" Muž joj preminuo, a za sve krivi splitsku bolnicu: "Umro je bez razloga, trebao bi biti živ"

Kanađanin John Tims došao je s kašljem na odmor u Dubrovnik, a u KBC-u Split su mu dijagnosticirali anemiju i preporučili povratak u Vancouver. No, osiguravatelj je preporučio da 69-godišnjeg Johna prije puta u Splitu ipak dodatno pregledaju. U bolnici je pao.

"Na putu do kupaonice je pao. Treći dan hospitalizacije, mislim. I udario je glavom i slomio dvije kosti gležnja", rekla je njegova udovica Gaye Tims. Više pročitajte OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene