Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezahvalno zanimanje

U Hrvatskoj nedostaje 13 tisuća medicinskih sestara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj prema procjenama Hrvatske udruge medicinskih sestara nedostaje oko 13 tisuća medicinskih sestara i tehničara.

Mnogi se boje da će kad uđemo u Europsku uniju taj broj i porasti zbog odlaska u zemlje s boljim uvjetima rada i višim plaćama. Ministar kaže kako je siguran da do toga neće doći, a iz strukovne udruge upozoravaju da su sestre premorene i potplaćene te da ih sve više odlazi iz struke.

Pročitajte i ovo Ilustracija provedeno istraživanje Zabrinjavajući podaci: Njihovo zanimanje četiri je puta izloženije nasilju OB Zadar Stup zdravstvene njege Ravnatelj šokiran fotografijama pijanke u Općoj bolnici Zadar. Objasnio što će poduzeti

'Svatko želi bolje radne uvjete i bolji dohodak pa i medicinske sestre', kazala je sestra Branka Rimac.

U Hrvatskoj postoji bojazan da će vrhunske sestre kad uđemo u EU otići trbuhom za kruhom u bogatije članice Unije. Već sada nam nedostaje njih 13 000, a na Zavodu kažu kako se medicinske sestre brzo zaposle. Iz europskog iskustva medicinske sestre najčešće su mijenjale zemlje i posao. Hoće li Hrvatska biti iznimka ili pravilo znat ćemo za 22 mjeseca.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene