Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Zadnji dan upisa

U gimnazije nisu mogli ni svi odlikaši

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbolje hrvatske gimnazije ne pamte veću navalu osmaša. Pojedine gimnazije morale su odbijati i učenike koji su im došli s prosjekom 5,0 odnosno 60 bodova, a za neke nije bio dovoljan ni 61 bod.

Pred školama je bilo i plača, a neki su do posljednjeg trenutka strpljivo čekali ne bi li se ipak uspjeli prijaviti. Ministarstvo znanosti i obrazovanja izvijestilo je i da su otisnute sve svjedodžbe za osmaše pa su svi imali priliku prijaviti se u srednju školu.

Pročitajte i ovo Darivanje krvnih matičnih stanica dobrovoljni darivatelji "Lijek je u nama": Zaklada Ana Rukavina organizira akciju upisa u registar Slika nije dostupna USUSRET LJETU I ODMORU Otvaraju novo poglavlje: Važan tjedan za osmaše i maturante

Razočarani osmaši stajali su pred XV. gimnazijom. Tenu Mogovac s prosjekom 5,0 škola ne prima jer ima i boljih. 'Imam 60 bodova i još uvijek čekam, vjerojatno neću upasti ali čekam. Postoji nada', rekla je Tena.

>> Fuchs se ispričao nastavnicima zbog nespretne izjave

Petnaesta gimnazija odbila je 30 učenika, cijeli jedan odlikaši razred. Da bi mogli upisati sve one s više od 60 bodova u svakom razredu moraju povećati broj učenika. 'Mislim da bi trebalo uvesti za škole koji ne mogu po ovim kriterijima izvesti upise, da treba uvesti klasifikacijski ispit, konkretno iz matematike', rekla je Veronika Javor, ravnateljica.

Razočarani odlikaši čekali su do zadnjega i pred II. i VII. gimnazijom. Ni u V. ništa bolje. U tim gimnazijama još je rigorozniji bodovni prag. Nisu upali ni oni koji su imali više od 60 bodova. 'S pet sam prošla, imam 61 bod sa sportskim uspjehom i opet nisam upala', rekla je jedna učenica.

Druga gimnazija morala je odbiti 40 posto prijavljenih učenika, redom odlikaša. Ne pamte ovakvu navalu. 'Ova iznimno velika navala vrlo je vjerojatno rezultat objavljenih rezultata državne mature gdje smo mi polučili odličan uspjeh', rekao je Drago Bagić, ravnatelj II. gimnazije. Jedan dodatni bod ove godine nosi i uzorno ponašanje, bod zbog kojeg je samo u XV. gimnaziji odbijeno 20-ak odlikaša. Svi osmaši mogu upisati srednju školu, mjesta je dovoljno, ali svi nažalost neće upisati onu koju žele.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene