Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povodom humanitarne akcije koju je Nova TV pokrenula za pomoć obitelji Dragić, kontaktirali smo predsjednicu Udruge 'Dobro Srce', Anu Beraković Guberac. Naime udruga koordinira akcijom pa nas je zanimalo kako napreduje prikupljanje pomoći.


Od subote do danas ujutro za pomoć obitelji Dragić prikupljeno je 20 tisuća kuna, a onda je samo tijekom današnjeg dana ta svota narasla za više nego duplo, na 43 tisuće kuna!

Vezani članci Slika nije dostupna Spasimo život 13-godišnjoj Valentini Slika nije dostupna Za Dragiće prikupljeno 113.000 kuna

'Ljudi stalno zovu i javljaju se, a i mi se trudimo kontaktirati što više firmi koje bi bile spremne pomoći donacijama' rekla je gospođa Ana Beraković Guberac te dodala kako je bila ugodno iznenađena odazivom već prvi dan, kada je objavljena priča o obitelji Dragić.

'Telefoni nisu prestajali zvoniti. Zvali su nas i iz Amerike, Zuricha, Luxemburga', kaže Beraković Guberac. 

>> Pomozimo: Od šestero djece, troje teški bolesnici

Cilj akcije izgradnja je kuće za osmeročlanu siromašnu obitelj u Osijeku. Podsjetimo, od šestero djece, troje je teško bolesno, majka boluje od astme, a jedini radno sposoban član obitelji je otac, koji svaki dan iz Erduta, gdje se obitelj trenutno nalazi na posao putuje biciklom u Osijek.

'Problem je bolesnu i malu djecu, voditi na često liječenje u 30 kilometara udaljeni Osijek. Zbog toga smo odlučili pomoći im izgradnjom kuće u blizini bolnice. Cijene se kreću od 40 do 60 tisuća eura, no vjerujem da ćemo već za tjedan dana imati potreban iznos', optimistična je predsjednica Udruge 'Dobro srce'.

'Voljela bi kada bi nam se javila i neka građevinska firma koja bi tu mogla uskočiti', rekla je Beraković Guberac i naglasila kako su se u akciju uključile i neke škole i fakulteti, koje će otkupiti njezinih 100 umjetničkih slika, a taj će novac također biti uplaćen na račun za pomoć obitelji Dragić.

Obitelj Dragić zahvalna je na svemu do sada učinjenom, a ako im želite pomoći da napokon dobiju dom koji će im olakšati tešku svakodnevicu, možete se javiti na slijedeću adresu:

Humanitarna Udruga 'Dobro srce'
Bartola Kašića 67a
35000 Slavonski Brod
matični broj 02309432

br.žr. 2484008-1104466044 u Raiffeisen banci 

Broj telefona udruge: tel/fax: 035/491-375 i mob: 095/904-74-97.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju