Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nedostatak radnika

ZET-ovci spašavaju dubrovačku sezonu: Bandić na jug poslao vozače autobusa, iznenadile ih blokirane ceste

Vozač autobusa (Foto: Dnevnik.hr)
Vozač autobusa (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija ZET-ov Josip Poljak (Foto: Dnevnik.hr) ZET-ov Josip Poljak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Dragan Šamonik (Foto: Dnevnik.hr) Dragan Šamonik (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Vozač autobusa (Foto: Dnevnik.hr) Vozač autobusa (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Autobusna stanica u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) Autobusna stanica u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Gužva u dubrovačkom autobusu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Da Dubrovniku kronično nedostaje radne snage u srcu sezone, već se zna. Nedostaje i vozača autobusa, pa ovo ljeto stvar spašava Milan Bandić. Na jug je poslao zagrebačke vozače autobusa.

Blokirane dubrovačke ceste iznenadile su i vozače ZET-a iz Zagreba. Vožnja gradskih autobusa u turističkoj sezoni itekako je zahtjevna. ''Ogromne su gužve i s ljudima i vozilima i busevima, sve. Puno je zahjtevnije nego u Zagrebu. Treba imati i živce i volju i sve'', kazao je vozač autobusa ZET-a Dragan Šamonik.

Dubrovnik je ljeti krenuo s ukidanjem autobusnih linija za vrijeme blagdana i vikenda jer je nedostajalo vozača. No, stvar spašava 12 ZET-ovaca kojima nije bilo teško doći na krajnji jug. ''90 posto putnika primjeti da nismo Libetrasovci nego ZET-ovci . Pruže nam riječi podrške, pohvale'', priča ZET-ov vozač Josip Poljak.

Pročitajte i ovo Autobusni kolodvor (Foto: Dnevnik.hr) - 1 kaotična situacija Kako će đaci do škole na prvi dan nastave? Prijevoznici najavili štrajk: "Gubimo novac svaki dan, ne možemo više investirati"

Vozači su zadovoljni

Dubrovačka tvrtka plaća im smještaj i tri obroka na dan. Vozači tvrde da su zadovoljni, a time i putnici i dubrovački kolege.

Prosječna plaća vozača autobusa u Dubronviku je oko 7 i pol tisuća kuna. To je manje od onoga što vozači mogu zaraditi u privatnom prijevozu u srcu sezone. ''Češći su odlasci što se tiče taksija i Ubera, a velik broj ljudi se odlučuje i na vožnju u turizmu'', rekao je direktor Libertasa Ante Vojvodić. Zagrebački ZET-ovci Dubrovčanima će pomagati do prvog listopada.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene