Kiša polako prestaje, ali vodostaji i dalje diljem Hrvatske uzrokuju ogromne probleme. Novinarka Sanja Vištica se za Dnevnik Nove TV javila iz Gornjeg Pokupja, gdje je jedan cijeli dio mjesta vodom odsječen.


Rekordne kišne oborine koje su proteklih nekoliko dana po cijeloj Hrvatskoj uzrokovale poplave i ogromnu štetu polako se smiruju. Iako nevrijeme polako prolazi, mnogo problema ostaje.

Novinarka Sanja Vištica se uživo za Dnevnik Nove TV javila iz Gornjeg Pokupja, gdje je razgovarala s vatrogascem Markom Udikovićem. Tamo se situacija polako - smiruje. "Kuće se uspijevaju obraniti kako gdje, kupa je neumoljiva. Voda je ušla u neke podrume pa čak i u kuće", rekla je Vištica.

Vatrogasac Udiković je objasnio kakva je situacija na terenu. "Pa evo poplavljeno je na ovom području ukupno 16 kuća, 4 ceste su poplavljene i sveukupno je iskorišteno oko 1500 vreća za zečje nasipe", rekao je.

Poplava u Italiji VIDEO Stravične sudbine poginulih u oluji: "Silina riječne struje razbila je prozore i zatrpala ga namještajem. Nije mu bilo spasa"

Situacija je i dalje daleko od optimalne. "35 vatrogasaca je na terenu, zajedno s volonterima. Da, situacija i dalje nije najbolja", rekao je Udiković.

Novinarka Vištica se zatim, zajedno s mještankom Đurđicom Rožić probila u dio mjesta koji je vodom odsječen. "Ja sam iz ovog mjesta, na ovom području je najveći vodostaj, i to na samoj cesti. Kod nas je voda ušla u dvorište, došla je do visine prve stepenice", rekla je Rožić.

"Ovdje ni s traktorom nije ugodno, a kamoli pješice. 2015. godine je vodostaj bio ovako velik, i bila je poplava, ali ovo tu je strašno. Izgleda da se Kupa vraća u drugi vodostaj. Ovdje je prije bilo igralište, nikad nije bilo ovoliko vode - izenadilo nas je sve", rekla je Rožić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju