Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je kriv?

Olujni vjetar ili kršenje zabrana? Prevrtanje kamiona istražuje i policija

Olujna bura stvorila je velike probleme u prometu, osobito na Sjevernom Jadranu i pod Velebitom gdje su se prevrnula najmanje četiri teretna vozila.

Prvi šleper bura je prevrnula kod Kamenjaka na staroj cesti Zagreb - Rijeka, a nekoliko sati kasnije na istom mjestu prevrnuo se i manji kamion koji je bura odnijela na ophodarsko vozilo. Srećom, nitko nije stradao.

Poslijepodne na čvoru Hreljina i četvrti prevrnuti kamion, a teretna vozila i dalje su se mogla vidjeti na cesti, unatoč zabrani.

Pročitajte i ovo Rekordan broj periski Fantastična vijest Izvanredno otkriće! U cijelom Mediteranu ih nema niti 10, a kod Poreča su ih pronašli čak 68

Pročitajte i ovo Spojene obje obale Drave - 3 Mediteranski koridor FOTO/VIDEO Pogledajte završetak mega projekta: Željeznički most spojio dvije obale Drave

"Nisam upućen u to jesu li zakasnile Hrvatske ceste zatvoriti tu dionicu puta ili su se vozači oglušili o znak zabrane prometovanja tom cestom", komentirao je Branko Trsenački iz Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika.

To će sada istraživati policija.

Velik broj dionica na prometnicama u srijedu je bio zatvoren. U prekidu su bile i katamaranske linije na splitskom području. 

Pročitajte i ovo Policija traži ove ljude Raspolažu saznanjima FOTO Prepoznajete li ih? Policija traži informacije o ovim osobama

Jak vjetar stvarao je probleme u cijeloj zemlji. "Izuzetno opasno" i dalje je na riječkom i podvelebitskom području, a jakog vjetra pošteđena je samo Slavonija.

Pročitajte i ovo Vili Beroš Pilot projekt Preventivni zdravstveni pregledi otkrili zabrinjavajuće podatke: Dvije trećine građana ima zdravstvene probleme

Katarina Jusić Mezga, reporterka Nove TV, javila se s terena i objasnila kako su kombinacija olujne bure, ali i kršenje zabrana glavni krivci prevrtanja vozila u tolikom broju. Prva dva teretna vozila koja su se u srijedu prevrnula ipak nisu bila u prekršaju. Tada se tom dionicom još smjelo prometovati. No, teretna vozila vozila su i nakon zabrane. Za taj prekršaj propisana je kazna od 260 eura.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene