Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U dalmatinskoj zaleđu još se zbrajaju štete koje je uzrokovao obilan snijeg. Proizvođačima poznatih vrgoračkih jagoda stradali su staklenici.


Nove probleme donosi im i otapanje snijega i leda jer teški komadi padaju s krovova. 'Problemi su svakodnevni, svaki dan padaju oluci, bilo je par urušavanja krovova', ističe vatrogasac Nedo Jelavić.

Vezani članci Ivan Kaštelan Reporter Dnevnika Nove TV o posljedicama potresa u Dalmaciji: "Točni podaci o šteti znat će se tek ujutro" Nevrijeme u Dalmaciji Potop u Dalmaciji: U svega nekoliko sati palo čak 110 litara kiše, a glavnina oborina tek dolazi

'Jutros smo imali ovdje u zgradi općine urušavanje snijega sa krova, tu smo pokušali sa vatrogascima i sa jednim strojem hrvatske elektroprivrede, našim komunalnim poduzećem samo uklanjanje, tako da preporučujemo svakome i apeliramo da se izbjegavaju trotoari, šetnice uz same krovove zgrada da ne bi došlo do ozljeđivanja bilo koga', kaže Željko Pervan, dogradonačelnik Vrgorca.

Još se čiste putevi u okolnim selima i zaseocima, tako da bageri imaju posla. Posao je upropašten proizvođačima poznatih vrgoračkih jagoda. Nanosi snijega slomili su plastenike. Prve jagode trebali su brati već desetog travnja, no sada na te rane, za koje su postizali dobru cijenu, više ne mogu računati.

Ukupnu štetu od snijega Vrgorac još zbraja, a županiji su uputili zahtjev za proglašenje elementarne nepogode. Više o problemima vrgoračkog kraja uzrokovanih snijegom pogledajte u video prilogu.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju