Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sat za naš planet'

U 20.30 i u Hrvatskoj se gase svjetla za spas Zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Novom Zelandu je u 20.30 sati po mjesnom vremenu gašenjem svjetala pokrenuta akcija 'Sat za naš planet', kojoj je cilj promicanje borbe protiv klimatskih promjena.

Svjetla su se gasila i u Australiji, Japanu, Maleziji, Kini, a sada je na redu i Europa. Zadnja će svjetla gasiti Samoa. Ovo je četvrta godina da Svjetska zaklada za zaštitu prirode moli stanovništvo svijeta da na sat vremena ugase svjetla u svojim domovima, u masovnoj simboličnoj kampanji promicanja borbe protiv klimatskih promjena i zaštite planeta. Zgrada parlamenta u Wellingtonu, zgrada novozelandske vlade, poznata po nazivu 'Beehive', i Skytower', najviša građevina u Aucklandu, bile su među novozelandskim znamenitostima koje su utonule u mrak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ‘Sat za planet’ VIDEO: Gradovi diljem svijeta ugasili svjetla Slika nije dostupna Gašenje svjetala VIDEO: Na Novom Zelandu počela akcija 'Sat za naš planet'

Zasad nije poznato koliko je Novozelanđana ugasilo svoja svjetla. U prošlogodišnjoj akciji sudjelovalo je 1,5 od 4,3 milijuna stanovnika, a potrošnje struje pala je 3,5 posto. Akciji će se pridružiti brojni drugi gradovi diljem svijeta, svi u 20.30 sati po svojim mjesnim vremenima. Akciji se možete pridružiti svojim doprinosom.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene