Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Društvene mreže mnogima su razbibriga, ali nije se s njima šaliti. Jučer je kažnjena nepromišljena Kanađanka koja se zabavljala za vrijeme bolovanja, ali i hrvatski poslodavci sve manje su imuni na egzibicionizam svojih zaposlenika na Facebooku i sličnim servisima.


Računalni stručnjak ministarstva znanosti Slaven Crnjac, Josipu Kraljeviću je i šef i prijatelj na Facebooku, ali kad bi Josip s njim podijelio slike gdje tulumari na bolovanju, ne bi više bili ni uredski ni Facebook prijatelji. Da bi i dalje uspješno surađivali, Slaven savjetuje Josipu, ali i svima na društvenim mrežama: 'Da takve podatke sklonite, da ograničite pristup određenim osobama, da filtriranjem prijatelja isključite mogućnost pristupa određenim osobama, da ne vide podatke koje ne želite podijeliti s njima.' Josip ne iznosi privatne informacije, ali.. 'Evo upravo mi se sad javljaju na Facebooku i to je primjer razloga zašto imam Facebook. Tu mi je online prijateljica iz Njemačke s kojom sam bio u srednjoj školi, u moje radno vrijeme, a i njezino', rekao je Josip.

Vezani članci Mao Sheng VIDEO Muškarca odbijali na razgovorima za posao, razlog je nevjerojatan Sigurnost na poslu Slika s gradilišta nasmijala društvene mreže, sigurnost im nije na prvom mjestu

>> Ostala bez naknade za bolovanje jer je na Facebooku objavljivala slike za zabava

Da ne bi dolazili i u takve napasti, već u nekim ministarstvima i firmama krivo vrijeme druženja po servisima nije ni moguć, službenici im jednostavno više nemaju pristup. Ulaz na bilo koju stranicu imaju samo ministri i šefovi. Sve više se priča o tajnim službama za koje su ovakva okupljališta švedski stol informacija. Ali obavještajci bi većini korisnika trebali biti najmanja briga. 'Tvrtke danas sve više paze, pogotovo što se u vrijeme recesije možda dijele otkazi na svaku mogućnost rušenja ugleda tvrtke', kaže Slaven. Pa kad mu poželi praviti probleme, poslodavcu bi možda najjednostavniji način bio da samo potražiti zaposlenika na Facebooku, ako ništa drugo: ulogiravao se za vrijeme radnog vremena.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju