Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Inače rutinski postupak biopsije grla bio je koban za 57-godišnjeg Dragutina Svečnjaka. Umro je tijekom zahvata koji bi trebao biti bezopasan i vrlo kratak. Supruga je u šoku. Sumnja kako je dobio preveliku dozu anestezije koju mu srce nije izdržalo.


Štefanija Svečnjak traži odgovor. Zašto njezin suprug nije preživio inače rutinski zahvat biopsije na koji je išao zbog sumnje na tumor grla. U četvrtak je s njim otišla u bolnicu. Postupak uzimanja uzorka tkiva trebao je trajati svega 20 minuta. Ostavila je muža u bolnici, no čim se vratila kući telefonirao joj je liječnik koji je radio biopsiju. 'Rekao mi je da imaju tužnu vijest, te da je mom suprugu srce jednostavno zatajilo, a oni ga više nisu mogli probuditi', prisjeća se Štefanija.

Vezani članci AstraZeneca Europska unija mogla bi tužiti AstraZenecu - pogledajte koliko su doza cjepiva obećali, a koliko isporučili Nataša Janjić Nataša Janjić podijelila prvu fotografiju na Instagramu nakon najavljene tužbe protiv nje, objavila i znakovite riječi

Svi nalazi potvrđuju da je Dragutin bio zdrav te da mu je tijelo trebalo bez problema izdržati 20 minuta anestezije pod kojom je bio za vrijeme biopsije. Supruga sumnja da joj je muž umro zbog pogreške anesteziologa.'Mislim da je možda bila prevelika doza, te da se on nije mogao probuditi. Dodaje Štefanija.

Iz bolnice Merkur za sada nema službenog komentara. Poručuju tek da je obdukcija napravljena, ali sve popratne analize krvi nisu gotove te da se još ne zna uzrok smrti. Štefanija Svečnjak najavljuje tužbu ako se pokaže da su liječnici pogriješili. Želi istinu. Ne želi živjeti s objašnjenjem kako se takve stvari jednostavno događaju.