Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedan propust liječnika?

Tužit će bolnicu zbog smrti supruga tijekom rutinskog postupka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inače rutinski postupak biopsije grla bio je koban za 57-godišnjeg Dragutina Svečnjaka. Umro je tijekom zahvata koji bi trebao biti bezopasan i vrlo kratak. Supruga je u šoku. Sumnja kako je dobio preveliku dozu anestezije koju mu srce nije izdržalo.

Štefanija Svečnjak traži odgovor. Zašto njezin suprug nije preživio inače rutinski zahvat biopsije na koji je išao zbog sumnje na tumor grla. U četvrtak je s njim otišla u bolnicu. Postupak uzimanja uzorka tkiva trebao je trajati svega 20 minuta. Ostavila je muža u bolnici, no čim se vratila kući telefonirao joj je liječnik koji je radio biopsiju. 'Rekao mi je da imaju tužnu vijest, te da je mom suprugu srce jednostavno zatajilo, a oni ga više nisu mogli probuditi', prisjeća se Štefanija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

Svi nalazi potvrđuju da je Dragutin bio zdrav te da mu je tijelo trebalo bez problema izdržati 20 minuta anestezije pod kojom je bio za vrijeme biopsije. Supruga sumnja da joj je muž umro zbog pogreške anesteziologa.'Mislim da je možda bila prevelika doza, te da se on nije mogao probuditi. Dodaje Štefanija.

Iz bolnice Merkur za sada nema službenog komentara. Poručuju tek da je obdukcija napravljena, ali sve popratne analize krvi nisu gotove te da se još ne zna uzrok smrti. Štefanija Svečnjak najavljuje tužbu ako se pokaže da su liječnici pogriješili. Želi istinu. Ne želi živjeti s objašnjenjem kako se takve stvari jednostavno događaju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene