Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turski veleposlanik u Hrvatskoj

'GOTOVO JE! Demokracija je nadjačala, volja našeg naroda je nadjačala'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sinoć su pobijedile demokracija i volja naroda, rekao je u razgovoru za Novu TV Ahmet Tuta, turski veleposlanik u Hrvatskoj.

Je li situacija u Turskoj stabilna, što se događa?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tisuće na ulicama Andrija Jarak iz Istanbula: U gradu vlada nervoza, a posebno nervozan je Erdogan Slika nije dostupna Vedad Halilović za Dnevnik Nove TV 'Možda netko tajno i priželjkuje građanski rat, no propali vojni udar je ujedinio Tursku'

Sve je pod kontrolom Vladinih snaga, situacija se smirila.

Stvari koje su se sinoć dogodile, što nam govore o sigurnosti u Turskoj? Je li Turska sigurna, imali ste nekoliko terorističkih napada samo ove godine, i sada ovo?

To se ne može uspoređivati s terorizmom, to je bila borba protiv demokracije. Kao i sve zapadne zemlje, čovječanstvo, kao zemlja, mi smo protiv takvih vojnih udara. Gotovo je. Ne živimo u prošlim desetljećima. Demokracija je nadjačala, volja našeg naroda je nadjačala.

Je li moguće da se dogodi opet?

Ne. Mislim tako jer je volja naroda kojoj smo svjedočili kada su se ljudi penjali na tenkove i suprotstavili vojsci koja je pokušala udar, velika poruka organizatorima ovoga.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene