Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počelo tegljenje turskog broda koje se prati elektronskim putem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pulska Lučka kapetanija jutros je odobrila isplovljenje u teglju turskog broda "Und Adriyatik" danas oko podne sa sidrišta pulske luke za Trst, uz ispunjavanje sigurnosnih uvjeta koje je zatražilo norveško klasifikacijsko društvo "Det Norske Veritas".

U moru zapadno od Pule prema talijanskoj luci Trstu danas oko 13 sati počelo je tegljenje turskoga teretnog broda "Und Adriyatik".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhićene dvije osobe Kaos u Trstu: U pucnjavi ozlijeđeno više osoba Lorenzo Gentile - 2 Skandal pred kamerama Je li u Petrinji bilo krađe humanitarne pomoći? Talijan tvrdi: "Paketa nije bilo. Optužili su me da smo poslali popišanu robu." U općini mu dobacuju: "Mafijo"

Brod tegle dva talijanska tegljača "Spica" i "Angelina C". Prate ih i dva tegljača riječkoga Jadranskoga pomorskog servisa - "David prvi" i "Beli Kamik" te brodica pulske Lučke kapetanije.

Kako je novinare izvijestio kapetan pulske Lučke kapetanije Josip Lazarić, tegljenje i elektronskim putem prate Nacionalna središnjica traganja i spašavanja iz Rijeke i pulska Lučka kapetanija. Dolazak turskog broda u Trst očekuje se sutra.

Turski teretni brod "Und Adriyatik", dugačak 193 metra, koji je plovio iz Istanbula u Trst prevozeći oko 200 kamiona i 11 tona opasnog tereta, zapalio se u srijedu, 6. veljače, u 5,04 sati 13 nautičkih milja zapadno od Rovinja, na granici hrvatskoga teritorijalnog mora i Zaštićenoga ekološko-ribolovnog pojasa. Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru poslala je pomoć odmah nakon dojave, a u 7,06 sati posada grčkog broda "Ikarus Palace" spasila je sve ljude s broda - devetero putnika i 22 člana posade te ih prevezla u Veneciju. Požar na brodu ugašen je četvrti dan, to jest u subotu, 9. veljače.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene