Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posluju po cijelom svijetu

Ovi Turci su kod nas upravo uložili 400 milijuna kuna i evo čime su oduševljeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski ulagači sa smješkom tvrde da s hrvatskom administracijom nisu imali nikakvih problema.

Jedna od najvećih turskih tvrtki, Dogus Tourism grupa, u Šibeniku je sinoć otvorio hotel i marinu s najvećom kategorizacijom. Iako su tijekom proteklih godina preuzeli tri marine i hotel, ovo je prvi put da su u Hrvatskoj gradili iz temelja. I tvrde, s domaćom administracijom nisu imali nikakvih problema.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne zaobilaze nas bez razloga Istražili smo na koji način privući strane ulagače u Hrvatsku Slika nije dostupna Briefing za pola godine mandata Riječi mu se pozlatile: Milošević najavio 'more' stranih investicija i ulaganja

Ova turska investicija vrijedna je gotovo 400 milijuna kuna, a u hotelu sa 69 luksuzno uređenih soba i apartmana posao je pronašlo 350 ljudi. Usluga je potpuna i uključuje wellness, bazen i dvorane za vježbanje.

Za one dubljeg džepa postoje tri ekskluzivne vile sa skupim interijerom i privatnim bazenom, gotovo spojenim s morem. Za nautičare tu je marina s najvećom kategorizacijom od pet sidara, jedina u Hrvatskoj koja može primiti superjahte. No, zašto baš ulaganje u Hrvatsku?

'Mi ne ulažemo u vrhunska odredišta. Više volimo mjesta koja će tek biti prepoznata kao vrhunska', kaže predsjednik Dogus Tourism grupe Naci Baserdem. Hotel je izgrađen za 16 mjeseci. Turski ulagači sa smješkom tvrde da s hrvatskom administracijom nisu imali nikakvih problema.

'Poslujemo s 27 svjetskih zemalja, ne samo na području turizma, nego i građevine, financija i tehnologija. I moram reći da je Hrvatska jedna od najboljih zemalja u pogledu potpore državne i lokalne vlasti', kaže predsjednik Uprave Husnu Akhan.

'Naše iskustvo s hrvatskom administracijom nije nimalo lošije od drugih zemalja. Jedina je razlika što u Hrvatskoj to stalno naglašavate', kaže regionalni direktor Dogus grupe za Hrvatsku Burak Baykan.

Dogus grupa u Hrvatskoj trenutačno ima hotele u Šibeniku i Dubrovniku, a uskoro kreće i projekt zadarskog. Uz tri marine, imaju i 11 posto udjela u ACI-ju. U Hrvatsku su, tvrde, u proteklih 6 godina uložili više od 2 milijarde kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene