Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Unatoč najavama katastrofalne turističke sezone iz izvješća hrvatske turističke zajednice čini se kako naša zemlja i ove godine spada u najuspješnije zemlje na Mediteranu.


Hrvatsku je u prvih deset mjeseci ove godine posjetilo više od 10 i pol milijuna turista, od čega 9 milijuna i 200 tisuća stranih, što je tek jedan posto manje stranaca u odnosu na prošlu godinu. Broj stranih noćenja iznosi nešto više od 50 milijuna, što je na razini prošle godine, dok je broj domaćih noćenja u 10 postotnom padu. Spas turističke sezone najviše su potpomogli Nijemci, a zatim i Slovenci. U Hrvatskoj turističkoj zajednici najavljuju žestoku borbu za svakog turista u 2010. godini i ulaganje od 220 milijuna kuna u promoviranje hrvatskih ljepota.

Vezani članci Turisti i koronavirus - 5 Istra bilježi više odlazaka nego dolazaka, u Dalmaciji se razmišlja o podizanju cijena testova na COVID-19, a ministrica turizma poručuje: "Želimo da sezona traje što dulje" Hrana na ljetovanju (Foto: thechive.com) - 6 Htjeli su samo pojesti nešto domaće na ljetovanju, a poslužene su im čudnovate kreacije

>> Za turističku promidžu 30 milijuna eura

'Planovi su obraniti stečenu poziciju na međunarodnom tržištu jer skoro 89 fizičkog obujma prometa događa se u Hrvatskoj iz inozemstva. Znači, igramo drugo poluvrijeme ove međunarodne utakmice, prvo smo uspješno završili, u drugom moramo obraniti stečene pozicije i nadam se da ćemo u tome uspjeti. Naravno, koristeći sve promidžbene alate i nove spotove', rekao je Niko Bulić, direktor Hrvatske turističke zajednice.
.