Panika i kaos u Selcu. Naoružani šmrkovima,crijevima i motornim pilama stanovnici su svim snagama pokušavali zaustaviti vatru prije nego što im dođe do kućnog praga. Neki su turisti pobjegli kući, neki ipak ostaju.


Za mnoge je turiste ljetovanje naglo prekinuto. Nošen jakim udarima bure, požar je opasno zaprijetio Selcu, Novom Vinodolskom i Crikvenici. Panika je zavladala među turistima. Svi su izašli na ulice. Zbog gustog dima lice su prekrili majicama.

Vezani članci Nakon potresa, požar im progutao kuću - 2 Požar usred noći ovoj je obitelji iz okolice Gline odnio sve: "Vrištala je, jedva je uspjela sići jer se buktinja već proširila. Sve stvari, donacije za novi objekt, sve je ostalo u kući..." U požaru na OPG-u Marinković izgorjela stoka - 1 VIDEO Uznemirujući prizori nakon požara OPG-a pored Čazme: Izgorjela stoka, strojevi, bale sijena...

Još u 11:00 sati ujutro oko 1500 turista, pretežno Slovenci i Austrijanci, evakuirano je iz kampova u Selcu. Neki su odmah krenuli svojim kućama, a neki su odlučili ostati te su pomogli vatrogascima u gašenju požara.

>> Vatrena stihija: Ministar Ranko Ostojić stigao u Selce, požar prijeti Novom Vinodolskom, turisti bježe u panici!

'Osjećam se sigurno, ne bojim se. U hotelu je jako lijepo i nadam se da ćemo i dalje bez problema uživati', rekla je jedna turistkinja iz Njemačke.

Velikim naporima pokušavaju obraniti kuće, kampove, hotele. Gradonačelnik Crikvenice smiruje stanovnike i goste. 'Nema razloga za paniku', kaže Damir Rukavina.

Neki su se turisti ipak odlučili vratiti u kampove i hotele. Nadaju se da će se požar ubrzo lokalizirati kako bi nesmetano mogli uživati u ostatku ljetovanja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.