Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okolotorno

TURISTI OSTAJU U ČUDU U ovom primorskom mjestu srijedom navečer čeka ih - iznenađenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi svoju sredinu što bolje približili turistima, građani Novog Vinodolskog pokrenuli su zanimljiv projekt - 'Okolotorno'. A turistima se ova ideja itekako svidjela.

Udruga '51+' iz Novog Vinodolskog samo je jedna od nekoliko udruga koje sudjeluju u projektu 'Okolotorno' i tako turistima pružaju nezaboravan doživljaj ovog primorskog gradića poznatog po lijepim i čistim plažama te ljubaznim domaćinima.

Članice Udruge '51+' svake srijede prezentiraju svoje slatke i slane proizvode, kao i razne vrste pića, kojima časte mnoštvo turista koji prolaze uskim uličicama ovog primorskog grada i ostaju zatečeni činjenicom što za jelo i piće ne moraju ništa platiti. Uz glazbu i ples zabava traje do dugo u noć.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U KLENOVICI Mikrobiolozi otkrili što se dogodilo na omiljenoj plaži kod Novog Vinodolskog: "Utvrđene su visoke koncentracije bakterije Escherichia coli" Slika nije dostupna Dvoje hitno operirano U sudaru kod Novog Vinodolskog teško ozlijeđeno sedam osoba, u jednom od vozila bili migranti

Dobro je turistima, a dobro i domaćinima koji na ovaj način pridonose zadovoljnijem gostu koji će se, vjeruju, opet vratiti u njihov kraj.

'Čudno im je što im ništa ne naplaćujemo. Ostaju iznenađeni i ništa im nije jasno. Međutim, vidi se da im je lijepo i da uživaju u iznenađenju', rekle su nam članice ove velikodušne udruge koja okuplja žene starije od 50 godina.

Što je 'Okolotorno'?

Okolotorno je novi turistički projekt Grada Novi Vinodolski, odnosno manifestacija koja se ove godine održava po prvi put, i to u Starom gradu.

Cilj ovog projekta je uz organizacijsku i financijsku podršku gospodarskih subjekata, udruga, ustanova i turističke zajednice proširiti turističku ponudu revitalizacijom Starog grada.

Naziv manifestacije dolazi od čakavske riječi 'okolotorno' što znači 'naokolo, okolo, u krug'. I zaista, turisti tako kruže Starim gradom i upoznaju se s autohtonim proizvodima vinodolskog kraja.

Posjetitelje tijekom obilaska zabavljaju i glazbenici, a između 21 i 22 sat Starim gradom šetaju kostimirani volonteri koji utjelovljuju likove Frankopana, bana Ivana Mažuranića, kao i djevojke u narodnim nošnjama s kojima se turisti mogu fotografirati.

'Okolotorno' se održava srijedom, od lipnja pa sve do 16. rujna, u periodu od 20 do 24 sata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene