Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turisti oduševljeni

Turistima omiljena destinacija još ne svira kraj sezoni: "Nadamo se da ćemo još jedno poluvrijeme izdržati, ako bude potrebe, i do 15. listopada"

Aktualno Galerija Kornati - 3 Kornati - 3 Foto: DNEVNIK.hr Kornati - 2 Kornati - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kornati - 1 Kornati - 1 Foto: DNEVNIK.hr Šime Ježina Šime Ježina Foto: DNEVNIK.hr +0 Zdravko Turčinov Galerija 1/5 >>
Odlične turističke brojke u Hrvatskoj nastavljaju se i u kolovozu. Ostvareno je više od 30 milijuna noćenja.

Zabilježeno je 86 posto dolazaka i 93 posto noćenja od onih u kolovozu 2019. godine. Prednjače Istarska i Splitsko-dalmatinska županija. Brojke u nautičkom turizmu su dobre, a najave sve do konca listopada odlične. Kornatima je zaplovila i naša Sanja Jurišić.
 

Delicije iz dubine mora i priroda koja oduzima dah. Kornati, raj za turiste.

"Ne mogu vjerovati svojim očima, rođena sam na Karibima, ali neusporedivo je s Mediteranom", rekla je Emilija iz Nizozemske.

Dok se u jednoj uvali netaknutoj prirodi divi pun brod izletnika, u drugoj se traži vez više. Nautičari kažu da rujan je idealan za plovidbu punim jedrima.

"More je predivno, toplo, dobri su ljudi, sve je dobro", rekao je Triman iz Njemačke.

S njim se slaže i Marco iz Nizozemske: "Raj na zemlji? Da, baš tako."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Vječna slava i hvala!'' VIDEO Sirene za heroje: Vatrogasci odali počast poginulim kolegama iz kornatske tragedije

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I JOŠ TRAJE SEZONA Odlični turistički rezultati: U kolovozu ostvareno 93 posto noćenja iz 2019! Dubrovnik najpopularniji

Ni kornatski ugostitelji turističkoj sezoni još ne sviraju kraj.

"Ne sviramo, nadamo se da ćemo skoro pa još jedno poluvrijeme izdržati, najmanje do prvoga, a ako bude potrebe, i do 15.10. otprilike", rekao je Daniel Ježina, Vlasnik Restorana na Kornatima.

A dotad, nadaju se u Upravi Nacionalnog parka Kornati, "uhvatit će" i brojke iz rekordne pretpandemijske godine.

"Možemo reći da smo u odnosu na prošlu pandemijsku godinu na 50 posto više prometa, a na onu 2019. kad je sve bilo normalno, na 90 posto prometa", zaključio je Šime Ježina, ravnatelj NP Kornati.

Ova otočna idila nekima je dom. Ako ne cijelu, onda barem pola godine.

Ne mori barbu Zdravka broj turista, nego, kaže, koliko će mu platit masline: "Ako bi pala još koja kiša, zrno bi se pojačalo, bilo bi puno bolje", rekao je Zdravko Turčinov.

Za današnji ručak zaslužan je unuk Luka

"Na udicu, idemo ja i dida. Stavimo lignju za mamac i onda tako hvatamo. Orade, Kavale, Kanjce", rekao je Luka.

I dok će Luka uskoro udice i vrše zamijeniti školskim priborom, nautičari će u ovoj oazi mira i ljepote uživati dok god im to bude dopuštalo vrijeme, jer izoliranost i sigurnost na brodovima već imaju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene