Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Vječna slava i hvala!''

VIDEO Sirene za heroje: Vatrogasci odali počast poginulim kolegama iz kornatske tragedije

U 15:25 vatrogasnim sirenama u trajanju od 60 sekundi odana je počast poginulim i stradalim vatrogascima kornatske tragedije.

“U svim vatrogasnim postrojbama JVP, DVD i IVP dana 30. kolovoza 2021. u 15:25 sati upaliti sirene u trajanju od 60 sekundi, za vrijeme zvučnih signala postrojiti se i odati počast stradalim kolegama, upaliti svijeće”, bila je zapovjed glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića. Na Velikom Kornatu zapaljene su svijeće i održana misa zadušnica.

Pročitajte i ovo 16. obljetnica Kornatske tragedije - 1 obljetnica Kornatske tragedije 12 vatrogasaca poginulo je u nezapamćenoj tragediji, samo jedan je preživio: "Sjećanje na njih nikad ne smije izblijediti" Slika nije dostupna Kornatska tragedija U 15:25 oglasit će se sirene na punu minutu: Prije 14 godina izgubljeno je 12 života, do danas nema odgovora na brojna pitanja

Sirenama su odali počast kolege iz DVD Podgora koji su podijelili video na društvenim mrežama. ''KORNATI 2007-2021. Neka im je vječna slava i hvala!'', napisali su u objavi uz imena žrtava.

Sirenama su počast odali vatrogasci iz DVD-a Ludbreg koji su također podijelili video na svojim društvenim mrežama. ''Danas se prisjećamo kolega stradalih na Kornatima prije 14 godina. U točno 15:25 uključili smo sirene i postrojili se u čast stradalih kolega'', napisali su.

Također, video su objavili i iz DVD Rogoznice. ''KORNATI 2007-2021. Neka im je vječna slava i hvala'', napisali su.

Prošlo je 14 godina od tragedije koja je pogodila cijelu Hrvatsku, a u crno zavila Šibenik, Vodice i Tisno. Na tom je otoku živote izgubilo 12 vatrogasaca: Dino Klarić, Ivan Marinović, Marinko Knežević, Gabrijel Skočić, Karlo Ševerdija, Hrvoje Strikoman, Ante Juričev Mikulin, Ivica Crvelin, Ante Crvelin, Tomislav Crvelin, Josip Lučić i Marko Stančić.

Frano Lučić iz Tisnog, jedini je preživio tragediju. Teško je ozlijeđen, a do potpunog oporavka još uvijek nije došlo. Jednom je rekao kako bi najradije da je i on stradao s kolegama na Velikom Kornatu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene