Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na 86 posto prometa

Nautički turizam sve je bliži brojkama iz 2019. godine: "Gosti su odlični i prosječna potrošnja je veća"

Rekordnu 2019. pokušava dosegnuti i nautički turizam. Sve snage usredotočili su na poboljšanje ponude, a u planu je i proširenje kapaciteta. S predsjednikom uprave ACI-ja Kristijanom Pavićem razgovarala je Barbara Štrbac.

Turistička sezona nadmašila je sva očekivanja, a Pavić kaže da su u ACI-ju brojke obećavajuće, na 86 posto su prometa iz 2019. godine.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori" Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji

Rekao je i da vjeruje da će se u narednim mjesecima dio stare flote vratiti, kao i 2022. godine.

''Gosti su odlični i prosječna potrošnja u odnosu na druge segmente turizma je veća. Mi smo spremni na naš novi investicijski ciklus jer svjesni smo činjenice da su naše marine građene 80-ih godina i da to trebamo prilagoditi današnjem razdoblju i čekamo razvoj situacije oko produženja koncesija'', objasnio je Pavić.

To znači uvesti nove sadržaje, treba više manevarskog prostora za brodove koji su veći nego 80-ih, a i navike klijenata su se promijenile.

Otkrio je i da su prije par mjeseci odlukom Vlade dobili koncesiju za izgradnju marine u Rijeci te se nada brzom početku gradnje.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene