Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Velike vrućine se ne smanjuju, ali ni broj turista na našoj obali. Agencije tako turističkim vodičima najavljuju da se dobro pripreme za rujan i dodatno vođenje grupa.


Temperature luduju, ali turizmu to odgovara.

Vezani članci Venecija Dosta im je gužvi: Turistički biser uvodi obvezne ulaznice za sve posjetitelje, poznata i cijena karata Plaža: Ilustracija Španjolska je odlučila stati na kraj ovom problemu na plažama, a kakvo je stanje kod nas? "To je katastrofa"

'U Engleskoj je kiša, ni traga suncu pa mi je ova vrućina super', kazala je jedna turistkinja.

'Ne smeta nam sunce, mi smo iz Izraela a tamo je još toplije', dodao je turist.

Iako kolovoz ide kraju, plaže i hotelski bazeni su puni. Bliži se rujan, ali posezona miriše na dobro. Zadovoljni su i agenti i vodiči.

'Već sam dobila neke najave za rujan od agencija za koje radim, navodno će se sezona produžiti. Moram se pripremiti za rujan i listopad', kazala je turistička voditeljica Vesna Zaninović.

Splitski hoteli su dupkom puni, a bit će, kako izgleda, i u rujnu. U hotelima Le Meridien Lav i Radison Split turisti se s poslovnim ljudima i kongresima natječu za smještaj u rujnu.

'Provjerili smo naše hotele i svi su zaista zadovoljni i puni. Dobro idemo prema posezoni', kazala je Alijana Vukšić iz splitske Turističke zajednice.

Novost je da u posezoni više ne dolaze samo stariji gosti.

'U odnosu na ranije godine sve je mlađa populacija zainteresirana za našu državu. Jako su brojni, pa kuna po kuna, nešto se i zaradi', kazao je Jozo Ruščić, vlasnik turističke agencije.

Možda gosti dođu i najesen kada će šetnje ulicama, bez znojenja, biti sigurno ugodnije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju