Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poslijepodne se već vrijeme počelo polako mijenjati pa je u Istri, oko Zagreba i u Zagorju bilo i pljuskova.


Grmljavinski pljuskovi danas popodne zahvatili su dio Hrvatske, a oko 18 sati jaka tuča pogodila je područje Poznanovca, Zlatar Bistrice, Marije Bistrice, Konjščine, Bedekovčine, Mača i šire područje Sv. Križa Začretja u Zagorju.

Vezani članci Snijeg na Velebitu Umjesto jeseni stigla zima: U Istri naglo zahladilo, snijeg u Gorskom kotaru Nevrijeme zahvatilo zemlju U dijelove Hrvatske stigla velika promjena vremena: U Bujama obilna kiša s komadićima leda, u Zagorju tuča

Tuča veličine oraha padala je nekoliko minuta, a sličan je scenarij bio i u drugim mjestima, javlja Zagorje.com.

Ranije danas, oko 13 sati pljuskovi su padali na području unutrašnjosti Istre. Za vrijeme oluje je do 15 sati napadalo desetak milimetara kiše uz osjetan, no ipak kratkotrajan pad temperature zraka.

Već u ponedjeljak bi se grmljavinski pljuskovi mogli proširiti cijelom Hrvatskom. Postupno naoblačenje uz mjestimičnu kišu i pljuskove s grmljavinom na zapadu očekuju se već sredinom ponedjeljka, a zatim i drugdje. Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme, osobito kasno poslijepodne i navečer, javlja DHMZ.

Zagorje je u zadnjih mjesec dana nekoliko puta već bilo poharano tučama i štete na vinogradima i poljoprivrednim kulturama već do danas su bile velike. S novom nepogodom sve će biti još gore.