Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Branko Hrvatin izvjestio je danas da političke stranke o novcu koji planiraju utrošiti za kampanju trebaju službeno izvjestiti javnost, a ne DIP.


"To mogu učiniti putem medija ili na neki drugi način dostupan javnosti. Ali, to u ime stranke mora učiniti osoba ovlaštena prema stranačkom statutu", kazao je Hrvatin. 

Vezani članci Slika nije dostupna Tko će koliko potrošiti na kampanju? Slika nije dostupna Puno upitnika oko financiranja izbora: Skupio 8,6 milijuna, a potrošio 15. Otkud mu ostatak?

Dodao je, da u zakonu nema posebno predviđenog načina kako će stranke izvjestiti javnost o svojim predizbornim proračunima. 

"No, tu informaciju ne mogu plasirati u intervjuima, jer se to može shvatiti kao osobni stav stranačkog dužnosnika", rekao je Hrvatin na konferenciji za novinare u DIP-u.

"Troškovi kampanje tiču se javnosti, a ne DIP-a, kazao je Hrvatin, pojašnjavajući da stoga ne očekuju da im HDZ dostave te podatke, kako je jučer najavio član Predsjedništva HDZ-a Ivan Šuker.