Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U petak ujutro u obiteljskoj kući u Glavicama kod Sinja preminula je trogodišnjakinj. Roditelji su pozvali Hitnu pomoć, no unatoč pokušajima reanimacije, djevojčici nije bilo spasa.


Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje da prvi rezultati obdukcije nisu utvrdili uzrok smrt djevojčice, ali se sumnja na meningokoknu sepsu. Tijelo djevojčice prevezeno je u Klinički zavod za patologiju KBC-a Split. Djed djevojčice ispričao je novinarima kako je ona bila zdravo dijete, a prije nekoliko dana se prehladila. Pregledana je u bolnici gdje nije uočeno ništa neobično, liječnici su joj prepisali terapiju i dali upute za liječenje.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Nema razloga za paniku zbog meningokokne sepse' Slika nije dostupna Djevojčica preminula od meningokokne sepse

Dr. Zorana Klišmanić, voditeljica Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije potvrdila je kako je prije mjesec dana kod jednog djeteta u Sinju zabilježena menignokokna sepsa, no zahvaljujućui brzoj reakciji dijete je uspješno izliječeno. Dr. Klišmanić je dodala kako su svi članovi obitelji djevojčice iz Glavica, kako bi se izbjegla mogućnost širenja bolesti, dobili antibiotsku terapiju.