Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Split je privremeno dopustio gradovima da dovoze svoj otpad na odlagalište Karepovac, nakon što su inspektori zatvorili njihova. Baldasar je obavijestio da to mogu napraviti još samo sutra.


Gradovi Trogir i Makarska od subote više neće moći odlagati svoj komunalni otpad na splitskom gradskom odlagalištu otpada Karepovac, izvijestio je u četvrtak na briefingu s novinarima splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

Vezani članci Slika nije dostupna Zmajlović: Ako Trogir ne preuzme otpad iz Makarske ići će se na prisilne mjere Slika nije dostupna Trogiru i Makarskoj privremeno skladištenje otpada na rok od 90 dana

Karepovac će još samo u petak primiti smeće iz Trogira i Makarske, dok će Okrugu, Marini i Slatinama rok biti produljen još mjesec dana, rekao je gradonačelnik Baldasar.

Problemi sa smetlištima: Gdje će Makarska i Trogir odlagati otpad?

Odlagališta otpada u Trogiru i Makarskoj zatvorena su nakon inspekcijskog nadzora u listopadu 2013. godine. Iz resornog Ministarstva im je upućen nalog po kojem trebaju sanirati odlagalište.

Grad Split im je dopustio da privremeno dovoze svoj otpad dok ne saniraju odlagalište prema propisima Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja.

Čak 3341 tona otpada dovezena je na Karepovac tijekom studenog i prosinca iz Trogira, Okruga, Marine i Makarske. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju