Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je danas da sa summita NATO-a u Rigi očekuje poruku ohrabrenja za Hrvatsku kako bi se nakon reformi i usvajanja standarda u kratkom vremenu uključila u taj savez.


U Europi još nije sve riješeno jer primjerice u susjedstvu imamo zemlju čija najjača stranka poručuje da je njena granica još na potezu Virovitica-Karlovac-Karlobag te na sredini Bosne i Hercegovine. 

Vezani članci Predsjednik RH i vrhovni zapovjednik Zoran Milanović na Plesu je dočekao hrvatske vojnike koji su se vratili iz Afganistana - 4 Hrvatski vojnici vratili se iz Afganistana, Milanović poručio: "Ovo je bila jako opasna misija i neće se skoro ponoviti" Slika nije dostupna Mesić i Kosor o Afganistanu: Poštivat ćemo obveze

To ne znači da će netko ići ratom, ali kako bi bili sigurni da netko ne dođe u takvo iskušenje trebamo biti članica NATO saveza i time pokazati da je to pravac koji nas može dovesti do toga da zaštitimo svoje vrijednosti i da živimo u sigurnosti, rekao je predsjednik Mesić novinarima.

Govoreći o hrvatskim vojnicima u Afganistanu, kazao je kako je Hrvatska povukla dio svojih vojnika na mjesto odakle su i otišli, odnosno u Kabul.

U slučaju opasnosti od pogibelji za hrvatske vojnike imam mogućnosti povući ih u Hrvatsku, poručio je predsjednik Mesić.