Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tradicionalna proslava praznika rada, ove godine bez govora političara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutra je 1. svibnja i obilježava se međunarodni praznik rada. Prema najavama, političari će ovoga puta izbjegavati radnike, poučeni lošim iskustvima iz prethodnih godina, kad su bili izviždani. Bit će graha, ćevapa uz pokoji prigodni prosvjed.

Tako ministar Polančec i ostali političari zviždanje sutra neće slušati u Maksimiru, jer će radnici na ovogodišnjoj proslavi prvoga svibnja biti pošteđeni velikih riječi. Sindikalni govor radnici će ipak slušati sa već tradicionalnog mjesta, iako su sindikalisti još prošlog tjedna govorili kako govora neće biti jer su oni sve što su imali rekli 12. travnja na velikom prosvjedu.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Maksimiru Femicid Policija objavila detalje dvaju krvoprolića koja su potresla Zagreb: Otkrili kako je umro muškarac koji je ubio ženu u Maksimiru Slika nije dostupna Obilježen Dan zaštite na radu Nema sindikalne povorke za Praznik rada

Zbog njega mali prvosvibanjski prosvjed većina sindikata neće održati. Njega se ipak neće odreći Hrvatska udruga sindikata i Novi sindikat. Mario Iveković poziva na prosvjed sutra u 10 i 30 na trg Francuske republike u Zagrebu.
- Dokle god pravosuđe ne funkcionira i ne štiti radnička prava moramo slati prosvjedne poruke i tražiti da bude bolje, rekao je Mario Iveković.

Nakon prosvjeda Iveković poziva na feštu na Jarunsko jezero, na ćevape i piće za 15 kuna. Gradonačelnik Milan Bandić zove pak na drugu stranu Zagreba, na besplatni grah u Maksimir, ali uz jedan uvijet.
-Ako sveti Josip radnik i sveti Josip da najprije dobro vrijeme, rekao je Milan Bandić.

Vip šatora neće biti, u redu za svoju, od 20 tisuća porcija graha tako će čekati i predsjednik republike Stjepan Mesić.

Praznik rada i ove će godine obilježiti tradicionalni red sindikalnog govora i radnika koji čekaju u redu za grahom. Jedino neće biti poruka političara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene