Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako su Nizozemke osvojile zlato u ženskoj štafeti 4x100m slobodno i to u vremenu novog olimpijskog rekorda, novinare je najviše zanimala 41-godišnja Amerikanka Dara Torres.


Ona je pomogla Amerikankama da osvoje srebro i tako je postala najstarija plivačica u povijesti olimpijskih igara koja je osvojila medalju.

Vezani članci Jako puno Hrvata uopće ne zna plivati - 3 Više od pola djece u Hrvatskoj ne zna plivati! Ministarstvo to želi promijeniti, no nema novca niti bazena… Slika nije dostupna Sinkronizirano plivanje: Nastavljena dominacija Ruskinja

"Bilo je pomalo bizarno, članica australske štafete Cate Campbell ima 16 godina, a ja 41. Možda sam čak starija od njenih roditelja", kazala je Dara Torres, koja ima dvogodišnju kćer Tessu.

Ovo su joj pete OI, a prvi je puta nastupila na OI u Los Angelesu 1984., kada se većina plivačica u štafetnom finalu još nije ni rodila. Također, to joj je deseta olimpijska medalja u karijeri (4 zlata, 2 srebra, 4 bronce).

"Ova jutarnja finala nisu baš po mom ukusu. Ne znam za ostale, ali ja nisam naviknuta plivati rano ujutro", kazala je Dara Torres, koja je imala drugo najbolje vrijeme od svih sudionica štafetnog finala. Torres je svoju dionicu isplivala za 52.44 sekunde, i samo je Australka Lisbeth Trickett bila brža (52.34).

"Sva ova medijska pompa koja me okružuje ima i dobrih strana. Javilo mi se puno žena i muškaraca srednjih godina koji su mi kazali da sam ih inspirirala da naprave stvari koje inače nikad ne bi uradili", rekla je simpatična Amerikanka.