Obavijesti Video Pretražite Navigacija
78 glasova "za"

Sabor odlučio: Brat ministrice Obuljen izabran za šefa HAKOM-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tonko Obuljen novi je predsjednik Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM), odlučio je u petak Hrvatski sabor glasujući sa 78 glasova "za", 5 "protiv" te 21 "suzdržanih" o imenovanju predsjednika zamjenika predsjednika i članova Vijeća te agencije.

Za zamjenika predsjednika izabran je Darko Josipović, a za članove Vijeća Mislav Hebela, Ante Milas i Nikola Popović.

Pročitajte i ovo Hrvatska pošta: Ilustracija - 4 Val poskupljenja Hoće li pošta i telekomi podići cijene usluga? Potpredsjednik Vlade: "Neće biti povećanja univerzalne usluge u pošti" Vlada protiv telekoma - 4 NOVI UDAR NA GRAĐANE Telekomi najavili povećanje cijena, politika protiv: "Bit će zanimljivo vidjeti kako će se postaviti u odnosu na najave iz Vlade"

Zbog isteka mandata, dužnosti predsjednika Vijeća HAKOM-a razriješeni su Dražen Lučić, njegov zamjenik Domagoj Jurjević te članovi Vijeća Zdravko Jukić, Nikola Popović i Marijan Bolarić.

Dio oporbe, ali i SDSS ovih su dana u raspravi problematizirali činjenicu što je Vlada za predsjednika Vijeća predložila Tonka Obuljena, brata ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, no u pitanje ipak nije dovođena njegova stručnost za tu dužnost.

Dodatnu konfuziju oko Tonka Obuljena napravila je prije toga i sama Vlada, koja ga je predložila na zatvorenom dijelu sjednice, no informaciju o tome propustili su dostaviti istog dana u priopćenju novinarima, nego tek naknadno ispričavši se za propust.

Sa čelnog mjesta u HAKOM-u odlazi Dražen Lučić, za čijeg su madata mediji često pisali o sukobima unutar te agencije. Lučić se međutim i ovaj put javio na natječaj, no njegova kandidatura nije razmatrana jer je protiv njega Općinsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene