Nina Obuljen Koržinek (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Nina Obuljen Koržinek (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Tonko Obuljen novi je predsjednik Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM), odlučio je u petak Hrvatski sabor glasujući sa 78 glasova "za", 5 "protiv" te 21 "suzdržanih" o imenovanju predsjednika zamjenika predsjednika i članova Vijeća te agencije.


Za zamjenika predsjednika izabran je Darko Josipović, a za članove Vijeća Mislav Hebela, Ante Milas i Nikola Popović.

Vezani članci Neočekivani troškovi (Foto: Dnevnik.hr) Imate televizor stariji od 2017. godine? Možda vas čeka novi trošak, evo i zašto Jeftinije telefoniranje prema drugim državama EU (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Guten Tag, tetka, nemoj prekidati, pozivi su jeftini! Evo koliko vas od danas koštaju pozivi i poruke iz Hrvatske prema EU-u

Zbog isteka mandata, dužnosti predsjednika Vijeća HAKOM-a razriješeni su Dražen Lučić, njegov zamjenik Domagoj Jurjević te članovi Vijeća Zdravko Jukić, Nikola Popović i Marijan Bolarić.

Dio oporbe, ali i SDSS ovih su dana u raspravi problematizirali činjenicu što je Vlada za predsjednika Vijeća predložila Tonka Obuljena, brata ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, no u pitanje ipak nije dovođena njegova stručnost za tu dužnost.

Dodatnu konfuziju oko Tonka Obuljena napravila je prije toga i sama Vlada, koja ga je predložila na zatvorenom dijelu sjednice, no informaciju o tome propustili su dostaviti istog dana u priopćenju novinarima, nego tek naknadno ispričavši se za propust.

Sa čelnog mjesta u HAKOM-u odlazi Dražen Lučić, za čijeg su madata mediji često pisali o sukobima unutar te agencije. Lučić se međutim i ovaj put javio na natječaj, no njegova kandidatura nije razmatrana jer je protiv njega Općinsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu. (Hina)