Nina Obuljen Koržinek (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Nina Obuljen Koržinek (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Tonko Obuljen novi je predsjednik Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM), odlučio je u petak Hrvatski sabor glasujući sa 78 glasova "za", 5 "protiv" te 21 "suzdržanih" o imenovanju predsjednika zamjenika predsjednika i članova Vijeća te agencije.


Za zamjenika predsjednika izabran je Darko Josipović, a za članove Vijeća Mislav Hebela, Ante Milas i Nikola Popović.

Vezani članci Mobitel, ilustracija (Foto: Pixsell, Davor Višnjić) Donesena odluka o cijenama telefonskih poziva i SMS-ova, evo koliko ćete plaćati Odašiljač/Ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Italiji novih 660 prijava zbog smetnji oko prijema hrvatskih radijskih i TV programa

Zbog isteka mandata, dužnosti predsjednika Vijeća HAKOM-a razriješeni su Dražen Lučić, njegov zamjenik Domagoj Jurjević te članovi Vijeća Zdravko Jukić, Nikola Popović i Marijan Bolarić.

Dio oporbe, ali i SDSS ovih su dana u raspravi problematizirali činjenicu što je Vlada za predsjednika Vijeća predložila Tonka Obuljena, brata ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, no u pitanje ipak nije dovođena njegova stručnost za tu dužnost.

Dodatnu konfuziju oko Tonka Obuljena napravila je prije toga i sama Vlada, koja ga je predložila na zatvorenom dijelu sjednice, no informaciju o tome propustili su dostaviti istog dana u priopćenju novinarima, nego tek naknadno ispričavši se za propust.

Sa čelnog mjesta u HAKOM-u odlazi Dražen Lučić, za čijeg su madata mediji često pisali o sukobima unutar te agencije. Lučić se međutim i ovaj put javio na natječaj, no njegova kandidatura nije razmatrana jer je protiv njega Općinsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu. (Hina)