Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prosvjed u 19 sati

Tomislav Tomašević: Večeras lupamo loncima protiv Bandića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne možemo prosvjedovati na Trgu zbog mjera oko korone, ali možemo bučiti na svojim balkonima i prozorima što god Bandić i policija mislili o tom 'remećenju javnog reda i mira', poručio je gradski zastupnik i pozvao ljude da izađu na prozore i glasno se pobune protiv vodstva grada.

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević najavio je da će večeras u 19 sati "lupati loncima" protiv gradonačelnika Milana Bandića te mu poručiti "Dosta je".

Pročitajte i ovo Screenshot Grad Zagreb Tomašević komentirao najavu o raspuštanju Sabora: "Što prije izbori, to bolje za Hrvatsku" Tomislav Tomašević Velika investicija Tomašević se ne boji Lovrića: "Iz bivšeg režima sad se uključuju u politiku jer više ne mogu doći do gradskog novca"

"Večeras u 19 sati lupamo loncima protiv Bandića ne samo da shvati da je gotov, već da to prihvati i HDZ te da ih se prisili da konačno razvrgnu interesnu koaliciju s njim i prestanu ga štititi", istaknuo je u priopćenju Tomašević.

"Ne možemo prosvjedovati na Trgu zbog mjera oko korone, ali možemo bučiti na svojim balkonima i prozorima što god Bandić i policija mislili o tom 'remećenju javnog reda i mira' pa nek kazne pola grada ako mogu. Pravi se Bandić da zadnji put nije čuo lupanje, no večeras će biti još glasnije. Pa nek i Bandićevi ljudi i 'poslovni partneri' i HDZ-ovci koji možda žive u vašoj ulici shvate da je ovakvom vladanju Zagrebom odzvonilo. Dosta je", poručuje Tomašević.

Zagrepčane su na prosvjed pozvale udruge Pravo na grad, Zelena akcija te Zagreb te zove. "Pozivamo sve građanke i građane Zagreba da u petak, 17. travnja u 19 sati izađu na svoje balkone i prozore te još jednom glasno poruče Bandiću - dosta je", navele su udruge u pozivu na prosvjed.

Istaknule su kako je Zagreb pogođen pandemijom koronavirusa i potresom, a vodi ga gradska uprava na čelu s Bandićem "koji iz dana u dan pokazuje da nije dorastao nositi se s aktualnom krizom".

Udruge su stoga pozvale građane da, kao i prije desetak dana, na svojim prozorima i balkonima bukom izraze nezadovoljstvo i zatraže da se svima koji su u potresu izgubili dom osigura smještaj u stanovima kojima Grad upravlja, te da obnova zgrada mora biti pravedna, sustavna, transparentna i najbrža moguća. U izradi planova obnove traže da Grad i država moraju kao ravnopravnog sudionika uključiti i stručna udruženja i poštovati njihove zahtjeve.

"U borbi protiv pandemije tražimo konkretne mjere zaštite javnog zdravlja, a ne demagogiju nesposobnog gradonačelnika", ističu udruge.

Napominju da je organizatorica prošlog prosvjeda dobila upozorenje policije da će idući put biti sankcionirana zbog narušavanja javnog reda i mira te poručuju da ne žele "pristati na situaciju u kojoj su mirni prosvjedi podložni prekršajnim kaznama, dok istodobno živimo u gradu u kojem gradonačelnik slobodno i sustavno ugrožava naše zdravlje i živote". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene