Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljut zbog kvoruma

KARAMARKO TRAŽI DISCIPLINU Sabor će glasati u srijedu i petak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Karamarko u srijedu će, prije glasovanja, biti na Klubu zastupnika HDZ-a.

U Saboru će se umjesto u petak glasati već u srijedu jer Domoljubna koalicija i Most žele pokazati da imaju većinu u parlamentu. Kako doznaje Večernji list, to je na sastanku najužeg vodstva HDZ-a zatražio šef stranke i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko kojeg je razljutila činjenica da vladajuća većina već tri tjedna nije u stanju skupiti kvorum i glasati.

Pročitajte i ovo Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti"

Karamarko će zato u srijedu u 8.30 sati biti i na Klubu zastupnika HDZ-a i tražiti disciplinu, a glasanje je u 9.30 sati. Glasat će se i u petak - vladajući dva puta ovaj tjedan žele demonstrirati da imaju većinu.

U srijedu bi se, među ostalim, trebalo glasati i o ukidanju ureda bivšem predsjedniku Stjepanu Mesiću te o smanjivanju financiranja političkim strankama, piše Večernji.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene