Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ni Petrov se nije oglasio

Još jedna tema od nacionalnog značaja, a premijer šuti cijeli dan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi potpredsjednik Vlade kaže kako su tvrtke njegove supruge već nekoliko puta bile pod povećalom te da se nikada nisu utvrdile nikakve nepravilnosti. Istovremeno, premijer Orešković ni rječju se nije oglasio.

Nakon reakcije javnosti i nekih političara na medijske napise o navodnoj povezanosti Tomislava Karamarka, njegove supruge Ane i lobista mađarskog MOL-a Josip Petrovića, regirao je i sam prvi potpredsjednik Vlade.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti.

Poslovanje tvrtki moje supruge više je puta tijekom proteklih godina, isključivo s ciljem stvaranja političkog pritiska na mene osobno, bilo metom istraga različitih državnih organa poput PNUSKOK-a, Porezne uprave i različitih inspekcija. Niti jedan od navedenih državnih organa u poslovanju tih tvrtki nikada nije utvrdio niti najmanju nepravilnost.

Kad su u pitanju optužbe za mogući sukob interesa mene osobno, a zbog suradnje tvrtke moje supruge s drugom privatnom tvrtkom i to za vrijeme dok nisam bio član Vlade, najavljujem kako ću još danas osobno uputiti službeni zahtjev Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa da detaljno istraži ovaj slučaj i o tome izvijesti javnost.

Tijekom cijele svoje karijere sam uvijek strogo odvajao privatno i poslovno, posebno kad je riječ o osjetljivim pitanjima od nacionalnog interesa, a to ću nastaviti činiti i dalje.

Novinarska pitanja Tomislav Karamarko ponovno je izbjegao, pa ih je puno ostalo neodgovoreno.

Jedno od njih je primjerice, radi li i danas Ana Karamarko s konzultantima MOL-a ili tvrtkama, koje su bliske MOL-u.

Od Petrova i Oreškovića - ni glasa

O ovako važnoj temi, od nacionalnog značaja, premijer danas šuti cijeli dan.

Ni Božo Petrov se nije oglasio. Doznajemo od ljudi bliskih njemu da Petrov misli da bi se ovim slučajem, ako ima temelja, trebale pozabaviti mjerodavne institucije, poput Povjerenstva. Ono bi trebalo rasčistiti je li Karamarko u sukobu interesa.

U vladi - odnosi HDZ-a i MOST-a su nikad gori, a premijer, doznajemo, i dalje pokušava smiriti tenzije, što mu očito ne polazi za rukom.
 

 

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene