Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Otvorena vrata'

ZAVRŠILI PREGOVORI S HDZ-OM 'Nismo ništa bliže odgovoru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavak pregovora očekuje se u četvrtak.

Pregovori MOST-a i HDZ-a za danas su završili, slijedeća se runda očekuje za dva dana. Pred novinare su izašli Tomislav Paninić i Ivana Maletić.

Pročitajte i ovo Božo Petrov Osvrnuo se i na poljoprivrednike Božo Petrov o Mostovu programu: "Treba nam obiteljski turizam, dosta je apartmanizacije" Slika nije dostupna I dalje napeto Završen sastanak u MOST-u: Odlučili se za nestranačkog mandatara

'Komunicirali smo, HDZ je predstavio svoj tim. Mislim da smo vodili dosta dobre razgovore i čekamo povratnu informaciju, i od SDP-a i od HDZ-a. Onda ćemo nastaviti pregovore o drugim područjima', rekao je novinarima Tomislav Paninić.

'Ovdje nema ponuda i podjela, ovo je jedan konstruktivni razgovor o konkretnim promjenama i reformama koje se moraju dogoditi u institucijama s ciljem rasta i razvoja', naglasila je Ivana Maletić iz HDZ-a.

Na pitanje novinara, jesu li sada bliži lijevoj ili desnoj opciji, Paninić je istaknuo, kako su razgovarali isključivo o reformama, javila je Barbara Šrbac za Vijesti Nove TV.

'Tako da nismo ništa bliže odgovoru nego prije nekoliko dana', rekla je Barbara Štrbac.

Karamarko prije sastanka

Prije sastanka s MOST-om u sjedištu HDZ-a, upitali smo šefa HDZ-a Tomislava Karamarka o razmišljanjima vezanim za pregovore s trećom najjačom opcijom nakon parlamentarnih izbora.

MOST je predstavio i dokumente o dvjema današnjim temama - reformama pravosuđa i gospodarstva, a riječ je o podužoj listi zahtjeva, no šef Domoljubne koalicije i HDZ-a Tomislav Karamarko, misli da je njihova lista reformi duža od MOST-ove.

"Nije lista uopće dugačka, mislim da su realni. Mi ćemo im ponuditi puno, puno više od onog što oni u ovom momentu imaju formulirano kroz te svoje zahtjeve i mislim da će se složiti da su te reforme opsežnije od onog što su oni u ovom momentu predstavili da traže", rekao je Karamarko.

"Oni dolaze tu kod nas. Gledajte mi imamo spremno sve, mi imamo spremne reforme što se tiče poduzetništva, u pravosuđu, danas će ih ljudi upoznati s velikim brojem dokumenata koje smo pripremili, dakle izmjene zakona koje potrebno, nužno napraviti da bi uopće ušli u te reforme. Veliki sam optimist jer smo pripremljeni. Dakle tri godine radimo na tome", istaknuo je šef HDZ-a i Domoljubne koalicije.

MOST na pregovorima s SDP-om bez Petrova: 'Gazda ima svog posla'

Hoće li to biti dovoljno ili ne, Karamarko nije htio ocijeniti, već je poslao drugačiju poruku.

"Gledajte, dvije trećine građana, bez obzira na nas i MOST, odlučilo je da ova Vlada ne valja i ona doista ne valja. Rezultate nemaju nikakve. Mislim da su upropastili državu i damo doista na samom rubu što se tiče gospodarstva. Veliki broj iseljenih ljudi, mladih ljudi, nisu se snašli u imigrantskoj krizi, u ničemu se ne snalaze, improviziraju. Prema tome, bez obzira na MOST i nas, ponavljam, dvije trećine građana je reklo dosta. Ne želim uopće kalkulirati o otme da li je to dovoljno. To sad uopće nije ni primarni interes. Primarni interes su doista te reforme. Drago mi je da naši sugovornici imaju toliku volju, da su motivirani da dođe do tih reformi", rekao je Karamarko.

"Vrata su im kod nas otvorena, oni kucaju na otvorena vrata. Mi ćemo im to danas početi predočavati, jer ovo će trajati očito do drugog ponedjeljka, a nakon toga ide politička razina. Danas nek rade eksperti i stručnjaci i to je jako dobro. Zato samo optimist", naglasio je Karamarko.

U pregovorima s MOST-om neće biti, jer je sa šefom MOST-a Božom Petrovom dogovoreno da u utorak razgovaraju stručnjaci.

"Neću jer je dogovoreno s gospodinom predsjednikom Božom Petrovom da to rade stručnjaci s njihove i naše strane i to je izvrsno", rekao je na kraju Karamarko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene