Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritika Vladi

Karamarko: Ako se izmijeni zakon to bi značilo aboliciju zločina počinjenih u komunizmu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najavu izmjena zakona o pravosudnoj suradnji s državama članicama EU komentirao je i šef HDZ-a Tomislav Karamarko. Kaže kako mu nije jasno zašto se vladajući u to upuštaju.

Predsjedniku najjače oporbene stranke Tomislavu Karamarku nije jasno zašto se vladajući upuštaju u izmjene zakona o pravosudnoj suradnji s državama članicama EU. Ako se izmjene prihvate, kazao je, to bi značilo aboliciju zločina počinjenih u komunizmu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari"

>> Premijer o (ne)uhićenju Perkovića: Sad čistimo tuđe smeće!

'Oni koji su možebitno osumnjičeni da su činili kaznena djela u vrijeme Domovinskog rata da obavezno izručenje, ali oni koji su to možebitno radili za vrijeme Josipa Broza Tita vršili teror nad hrvatskim narodom njih nećemo ne želimo izručiti. To je taj bizantinski princip', komentirao je Karamarko.

Kao što smo jučer prvi izvijestili, Vlada je u hitnu saborsku proceduru poslala izmjene koje predviđaju da se europski uhidbeni nalog provodi samo kod kaznenih djela počinjenih nakon 2002. godine. To znači da se nalog ne bi odnosio na Josipa Perkovića, kojeg njemački sud tereti za ubojstvo hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, jer je Đureković ubijen 1983. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene