Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, komentirajući rezultate ankete Crobarometra po kojima HDZ u odnosu prema SDP-u vodi 0,1 posto, rekao je da njegova stranaka vodi "s puno više postotaka, a prava će anketa biti 25. svibnja na izborima za Europski parlament", kad će, kako očekuje, osvojiti više od 30 posto glasova.


Odgovorajući na pitanja novinara uoči svečane obljetnice HDZ-a u Kninu, Karamarko je rekao kako nevoljko komentira ankete jer smatra da su one "relativna stvar". "Kažu da vodimo 0,1 posto, mi znamo već dugo da vodimo puno više", istaknuo je. Po njegovim riječima, prava će anketa biti 25. svibnja na izborima za Europski parlament. "Tada ćete vidjeti da ćemo mi imati više od 30 posto podrške birača i da ćemo imati 10 do 12 posto više podrške od njih- SDP-a, to je sigurno", ustvrdio je Karamarko.

CROBAROMETAR Šok za Milanovića: Mirela Holy među SDP-ovcima popularnija od njega

Vezani članci Sabina Tandara Knezović Turbulentno na političkoj sceni - kome su raskoli i ostavke došli na naplatu, a tko je dobio novu priliku? Ima i nekih iznenađenja Slika nije dostupna POPULARNA JE, ALI... Predsjednici već treći mjesec pada potpora među građanima

Odgovarajući na novinarsko pitanje o slanju paketa s udžbenicima povijesti, Karamarko je poručio da ministar obrazovanja Željko Jovanović nije njegova razina te da zato ne treba komentirati njegov postupak slanja udžbenika povijesti za osnovnu i srednju školu kako bi ga uvjerio da je Domovinski rat dovoljno zastupljen u školstvu.

"Ne bih komentirao gospodina (ministra Jovanovića), netko drugi u stranci to može komentirati, nije to moja razina", rekao je Karamarko večeras novinarima u Kninu. Pritom je istaknuo kako se "oni sada već šale na jedan vrlo neprimjeren način".

Ponovno je ocijenio da "Domovinski rat nije na pravi način zastupljen u udžbenicima, niti djeca dovoljno uče o njemu, o herojima Domovinskog rata, niti uče o pravom karakteru Domovinskog rata i o pravom karakteru agresora".

Zamoljen da prokomentira prijedlog hrvatskog predsjednika Ive Josipovića predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću za održavanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojoj bi se "na globalnoj razini" raspravljalo o politici zapošljavanja u obavještajnom sustavu, Karamarko je rekao kako je potrebno sazvati takvu sjednicu ali o temi gospodarstva.

"Ako je to sjednica na kojoj će tema biti teška gospodarska situacija u državi, 385 do 400 tisuća nezaposlenih, socijalni slučajevi i sirotinja koji se regrutiraju svakodnevno nevjerojatno brzo, onda pozdravljam tu odluku jer je to predsjednikovo pravo", istaknuo je Karamarko.

Podsjetio je kako je nekoliko puta pozivao Josipovića da premijeru Milanoviću predloži da sjednica Vlade bude tematska - o teškoj gospodarskoj situaciji i standardu građana. "Ako je to tema Vijeća za nacionalnu sigurnost, onda da, ako je tema nešto drugo, onda su stvari jako neozbiljne", ocijenio je Karamarko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook