Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O Sberbanci:

Dalić: "Ne može se sudjelovati u postupku izvanredne uprave i po sudovima pokušavati naplatiti tražbine"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade Martina Dalić podsjetila je kako je uprava Agrokora na čelu s Ivicom Todorićem podnijela zahtjev za aktivacijom lex Agrokora te poručila da u Hrvatskoj nema političkog progona.

Upitana može li Todorić iskoristiti trenutnu situaciju oko Agrokora te se pred londonskim sudom pozvati na politički progon, potpredsjednica Vlade Martina Dalić kazala je kako misli da je svima jasno da političkog progona u Hrvatskoj nema.

Pročitajte i ovo Ivica Todorić "Drsko, jadno i nisko" Ivica Todorić se obrušio na HDZ: "Pokušali su plagirati program moje stranke" Ivica Todorić ZAJEDNO HRVATSKA Todorić osnovao stranku i obećao borbu protiv korupcije

„Vlada je učinila ono što je njena zadaća. Prepoznala je moguće probleme i predložila zakonski okvir koji je usvojen i čime je popunjena pravna praznina u slučaju sloma ovako velikih kompanija duboko povezanih s gospodarstvom“, kazala je Dalić.

Dalić je podsjetila kako je Ivica Todorić i cjelokupna uprava Agrokora podnijela zahtjeva za aktivacijom lex Agrokora.

„Danas Agrokorom upravljaju vjerovnici. Nijednu odluku supstantivnog karaktera izvanredni povjerenik ne može donijeti sam već mu treba suglasnost vjerovničkog vijeća“, kazala je Dalić i dodala kako je Agrokor u svojevrsnoj predstečajnoj nagodbi.

Osvrnula se i na podatak da izvanredna uprava u Agrokoru osporava tražbine koje prema koncernu ima ruska Sberbanka.

Poručila je kako nije moguće priznati tražbine vjerovnika koji s jedne strane sudjeluju u postupku izvanredne uprave, a s druge strane na različitim sudovima u različitim zemljama pokušavaju naplatiti svoje tražbine.

"Nije moguće priznati tražbine onih vjerovnika koji sudjeluju u procesu izvanredne uprave, a s druge strane na različitim sudovima u različitim zemljama pokušavaju naplatiti tražbine", kazala je Dalić
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene