Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raskošne vile

Tko smije noćiti u rezidencijalnim vilama za 190 kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raskošne državne rezidencije ubuduće će moći koristiti samo predsjednici Sabora, Vlade i Države te njihovi gosti. Noćenje u državnim vilama stajat će ih 190 kuna.

U jednoj od pet luksuznih državnih vila, više neće moći ljetovati predsjednici Ustavnog i Vrhovnog suda. Ta je mogućnost ostavljena za one koji su iznimno važni gosti, kao što je bio slučaj sa slavnom američkom glumicom Angelinom Jolie.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prodaju se za nekoliko stotina milijuna dolara Pet najskupljih posjeda, među njima i 'gola' plaža Slika nije dostupna Povlašteno u rezidencijama Znate li po kojoj cijeni ljetuje hrvatski državni vrh?

Klavir na kojem je Tito svirao Chopina, smješten je u Bijeloj vili na Brijunima. Jedna je to od četiri rezidencije na tom otočju, a pravo na ljetovanje u njima, prema novoj odluci Vlade, imaju samo tri predsjednika: predsjednik Sabora, države i Vlade.

Cijena koju će platiti je 190 kuna za sobu. Apartman stoji između 270 i 450 kuna. 'Rezidencijalne objekte mogu koristiti strani dužnosnici sa svojim pratnjama', rekao je Tomislav Saucha, predstojnik ureda Predsjednika Vlade. Banketi za diplomate nerijetko se organiziraju upravo u Bijeloj vili.

>> Povlaštene cijene za prazne državne rezidencije

Priče o Titu mnoge oduševe. Na otoku Vanga, gdje je znao i prespavati, peče se rakija, ali i čuva vino. 'Stranim državnicima uvijek damo bocu sa godinom njegova rođenja', rekao je Stjepan Mesić, bivši Predsjednik. No, osim tri predsjednika, i posebni će gosti moći u državne rezidencije.

'Ostavili smo mogućnost da se iznimno korištenje rezidencijalnih objekata može dobiti na zahtjev fizičkih i pravnih osoba, kada se radi o promicanju kulturnih i gospodarskih interesa Hrvatske', rekao je Saucha. O tome pak odlučuje Ured premijera.

Osim Brijunskih vila i one na Hvaru, na popisu elitnih rezidencija je i zagrebačka Vila u Visokoj. Obično se u njoj održavaju sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, ali i večere za strane državnike.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene