Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javila se pravobraniteljica

Tko se krije iza djece na listi poreznih dužnika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na listi poreznih dužnika objavljena su i imena dvadesetero djece. Od maloljetnika država potražuje uglavnom porez za promet nekretninama.

Mali Labinjanin i vršnjak mu iz inozemstva još nisu napravili ni prvi korak, a državi su dužni dvadesetak tisuća kuna poreza na promet nekretninama. Na listi dužnika imenom i prezimenom navedeno je još dvadesetak djece. Za pravobraniteljicu nedopustivo, pa traži da Porezna uprava zaštiti njihov identitet.

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova

'Što se nas tiče mogu objaviti imena onih koji su potpisivali ugovore. Djeca nisu potpisivala ugovore. Čini se da se takva osoba bilo da se radi o roditelju ili skrbniku skriva iza imena djece na ovaj način', kaže pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić.

>> Oni su na vrhu liste poreznih dužnika, ali dug ne priznaju!

Iz Porezne uprave poručuju lista je bez privilegija za bilo koga, pa kažu da su u konkretnom slučaju udovoljeni propisani kriteriji za objavu liste dužnika. Mnogi dužnici tvrde da im nije mjesto na listi jer su njihovi predmeti zbog inertnosti Porezne uprave otišli u zastaru. Najavljuju tužbe, a stručnjaci tvrde kako nisu bez izgleda.

'Ako je to samo bilo usmjereno na pripis kamata ,a nije se nitko obavještavao, nisu se poduzimale aktivne mjere naplate. Može se dogoditi da će sudovi presuđivati da je zaista nešto i zastarjelo', kaže Brkanić.

Dug je nastajao mnogo duže. Prozvane su HDZ-ove Vlade, ali je i Vlada Ivice Račana za sobom ostavila nenaplaćenih 14 milijardi kuna poreza.

'Ne samo da tu nema nikakvog negativnog doprinosa Vlade Ivice Račana nego naprotiv upravo na tom području je napravljen fantastičan rezultat. Nelikvidnost je srezana na jednu četvrtinu. Da bi sad eksplodirala', kaže Radimir Čačić.

Jedinu utjehu dijelu dužnika jučer je u Dnevniku Nove TV ponudio ministar financija. 'Tamo gdje ocijenimo da je bitka za radno mjesto toliko važna ići ćemo i na otpisivanje naših potraživanja', rekao je Linić.

Oprost je moguć i za one kojima je ugrožena egzistencija. Još samo treba utvrditi kriterije. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene