Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tko je Joca Amsterdam?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za ubojstvo Ive Pukaniće i Nikole Franjića uhićena su i dva državljana Srbije, potvrdio je to srbijanski MUP, a prema izvoru srpskog 'Blica' radi se o Svetozaru Đureviću i Bogoljubu Kuzmanoviću, navodno pripadnicima klana Joce Amsterdama.

Sretena Jocića ili Jocu Amsterdama povezivalo se s likvidacijama u nekoliko zemalja, pranjem novca i krijumčarenjem droge. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mesić Vs Petričić Joca Amsterdam pozvan da svjedoči protiv Mesića Slika nije dostupna Naknadno o svjedočenju Jocića i Bajića VIDEO Đurovićev brat: Naša imovina dokaz je nevinosti

Robert Matanić navodno je obavljao prljave poslove za Jocu Amsterdama, te su njegovi ljudi Mataniću i ekipi navodno trebali pomoći da pobjegnu u Srbiju. 

Jocićevi poslovni apetiti u Hrvatskoj, ako je vjerovati medijima, nisu bili mali. Navodno je planirao preuzeti poslove Vladimira Zagorca. Prema Pukaniću, prepreka za to bila je ljubavna veza Ivane Hodak, kćeri Zagorčeva branitelja i Ljube Pavasovića, Petračeva odvjetnika. Poslovne pregovore s Jocićem vodio je Ivor Vucelić, Ivanin bivši dečko, koji te navode demantira. 

>> Srbijanska policija pomaže u istrazi o ubojstvu Ive Pukanića 

Jocu Amsterdama, Nizozemska je prije dvije godine izručila Srbiji zbog mafijaške likvidacije iz 1995. godine. Odmah je platio 300.000 eura jamčevine, a trenutačno s obitelji živi u vili na Dedinju. 

S obzirom na to da je i u Srbiji posljednjih godina puno više kriminala ovakvog tipa, tamošnja policija ima i puno iskustva u razbijanju kriminalnih gangova. U akciji 'Sablja' uhitili su nekoliko stotina ljudi među kojima i Arkanovu udovicu Cecu. Međutim isto su tako naučili da je mnogo lakše uhititi osumnjičene nego dokazati.

Više o Joci Amsterdamu pogledajte u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene