Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naknadno o svjedočenju Jocića i Bajića

VIDEO Đurovićev brat: Naša imovina dokaz je nevinosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Vidi se da je pet mjeseci u Remetincu utjecalo na njega', kaže brat optuženog u slučaju Pukanić.

Prva dva dana suđenja pratio je i brat Slobodana Đurovića, Miodrag, koji je stigao iz Crne Gore. On i njegova obitelj, kaže, prvi put sudjeluju u ovakvom procesu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nalazi vještaka Na suđenju za ubojstvo Pukanića vještačenje telefonskih poziva i kontakata Slika nije dostupna Tko je Joca Amsterdam?

'Vidjeli smo brata, koji djeluje dosta loše, ne samo što je smršavio nego se vidi da je 15 mjeseci teškog života u Remetincu, jako puno utjecalo na njega. Tamo je boravio pod najtežim uslovima, izoliran, šikaniran i maltretiran', priča Miodrag Đurović, Slobodanov brat.

To što je rekao kako ima toliko novca da ništa ne mora raditi 100 godina, shvaćeno je, uvjerava, na krivi način. 'Moja obitelj je poslednja kojoj treba novac od takvih stvari. Moj brat je 30 godina radio u inozemstvu. U inozemstvu je zaradio solidan novac, a dokaz da moj brat nije bio zainteresiran za bilo kakav kriminalni akt, je naša imovina', dodaje Miodrag. Obitelj se ne protivi ni jednom svjedoku. Sud je već odbio saslušanje Zorana Pilipovića, prvog odvjetnika Roberta Matanića, koji je suspendiran nakon što je medijima kazao da ne želi braniti Matanića jer će 'komunicirati s predstavnicima USKOK-a', a takvo njegovo postupanje se kosilo s njegovim taktičkim i strateškim zamislima.

Sljedeći put bit će pozvan Zvonimir Zebec, tadašnji Matanićev odvjetnik koji nam je u studenom kazao kako je Matanić spreman za suradnju s USKOK-om iako su iz USKOK-a i tada to demantirali. Je li izlazni štambilj ikada stigao do USKOK-a i što se to ustvari tijekom istrage događalo s Robertom Matanićem, koji je jučer priznao da je lagao USKOK-u prokazavši Đurovića, Jocića, Zagorca i Subotića za nalogodavce, možda se sazna sljedeći put kad Zebec dođe na sud.

Sutkinja prihvatila sve dokaze

Drugog dana suđenja za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića sutkinja Ivana Kršul je prihvatila sve svjedoke koji su predloženi od strane obrane i tužitelja. Tako je prihvatila i prijedlog Roberta Matanića da se ispita njegov bivši odvjetnik Zvonimir Zebec koji će tako biti prvi svjedok u nastavku suđenja 15. veljače. No naknadno će donijeti odluku o o svjedočenju Joce Amsterdama, glavnog državnog odvjetnika Mladen Bajića, ravnatelj USKOK-a Dinka Cvitana i šefa 'hrvatskog FBI-a' Tihomira Kralja te zaštićenog svjedoka Tomislava Marjanovića.

>> 'Gudurić se predao jer se boji da ga ne ubije Joca Amsterdam'

Sutkinja Kršul je prihvatila i sve dokaze koji su dobiveni prisluškivanjem telefona i prikupljanjem sms-a te će se na suđenju pregledati i sadržaji CD-a koji su pronađeni prilikom pretresa stana Amira Mafalanija. Pregledat će se i mobitel Tomislava Marjanovića što će se pridodati vještačenjima mobitela ostalih optuženih.

>> VIDEO Matanić: Izigrali su me policija i USKOK

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene